Freeride World Tour er igang - Og du kan se det hele LIVE nu.

Freeride World Tour er igang - Og du kan se det hele LIVE nu.

I dag starter første stop på FWT i Andorra, hvor 62 atleter skal kæmpe mod hinanden om en samlet præmiesum på 467.000 dollars. En prestigefyldt turnering hvor der bliver kørt enorme linjer.

Mange ski/freeride interesserede har ventet i spænding på fredag den 22. januar. Det er nemlig dagen hvor Swatch Freeride World Tour løber af stablen i Vallnord-Arcalís i Andorra. Verdens bedste freeriders i både ski og snowboard skal konkurrere mod hinanden over 5 konkurrencer i løbet af vinteren, hvor tourens første stop bliver i det fantastiske terræn som pyrenæerne, og især den lille gemte perle Vallnord-Arcalís, byder på.

Konkurrencen handler om at alle riders/skiers/snowboarders en af gangen skal komme fra toppen af et bjerg og i bund til målområdet, dog er det vigtigste ikke, hvor hurtigt du kan komme i bund. I turneringen skaffes der point ved at tage det mest teknisk svære løb ned, så stilrent så muligt. Så hvis du vælger en linje, hvor du skal droppe flere store klipper, og du lander alle dine drops rent så får du høje point. Udøver du din linje i høj fart og muligvis laver diverse tricks eksempelvis en 360 eller en backflip ud over en klippe, så giver det ekstra mange point.

foto: Freeridewouldtour.com

De næste stop på touren:

Chamonix, Frankrig 6. februar - 12. februar.
Fiberbrunn, Østrig 6. marts - 11. marts
Alaska, USA 17. marts. - 25. marts.
Verbier, Schweiz 2. april - 10. april

Skal du forbi et af de steder inden for de datoer, så anbefaler vi at du afsætter en halv dag til at se eventet. Ud over fantastisk skiløb, er det en stor fest med live musik, sponsor telte og meget mere.

Turneringen har 62 udøvere fra 14 forskellige lande, hvoraf der er 27 mandlige skiløbere, 14 mandlige snowboarders, 14 kvindelige skiløbere og 7 kvindelige snowboards. Freeride World Tour er rigtig godt præsenteret af nordiske lande, bla. Sverige, der stiller med 6 atleter, som Reine Barkered og Matilda Rapaport. Alle deltagerne kæmper om en samlet præmiegevinst på 467.000 dollars. 

Lige nu har du mulighed for at se eventet live fra Andorra

Dagens Program
8:30 Snowboard Mænd
9:30 Snowboard Kvinder
10:00 Ski Kvinder
11:00 Ski Mænd

Lige for at give dig en ide af hvor flotte og svære løb atleterne kan udføre, så se dette link fra sidste år, hvor Sam Smoothy lavede et af de løb, der i dag omtales som et af de bedste i FWT historien.Husk at alle kan deltage i Freeride World Touren, du skal bare lige kvalificere dig først. Er du på sæson eller skiferie og synes, at du kører noget ok offpiste. læs hvad vi tidligere har skrevet om amatører i FWQ. Flere danskere deltager faktisk hvert år.

Vil du deltage som dansker i FWQ, så læs her

Er du fristet af skiferie i Andorra så læs og se cool video om vores sidste tur dertil.

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Rejsebureauer til Vallnord
Fakta om Vallnord
Skiområdet: 1550-2625 m.o.h.
77 pister i alt
16 stk.
24 stk.
29 stk.
8 stk.


Mere om skiferie i Vallnord

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen