Freeride World Qualifier 2017

Freeride World Qualifier 2017

Verdensmesterskaberne i freeride? Det lyder ganske sindssygt, men ikke desto mindre er det muligt for dig og dine venner at stille op. Læs hvad det hele handler om, hvornår det sker mv.

opFreeride World Qualifier er kvalifikationssystemet, der leder op til det legendariske Freeride World Tour; de officielle freeride verdensmesterskaber. Freeride World Qualifier fungerer ganske enkelt på den måde, at man kan tilmelde sig events verden over og på den måde samle point. Hvis man gør det rigtig godt, kan man tilmed samle nok point til at blive inviteret til Freeride World Tour.

Er du den næste, der skal være med i Freeride World Qualifier?

Hver eneste år er der danskere, der deltager i konkurrencen. Hvis du har ambitionen, og du mener, at du er skarp til at køre freeride, så skal du bare give det et skud. Det er en bedrift at være stolt af, og det er super sjovt at være med. Men du skal gøre dig selv den tjeneste at starte på det laveste niveau (1*), da du derved kan mærke niveauet og ikke får en ubehagelig oplevelse. 

FWQ er opstillet på den måde, at alle respektive kvalifikationsevents inddeles rangordensvis fra 1-4 stjerner. Deltager man i et event i Europa, Asian eller Oceanien konkurrerer man under klassificeringen Region 1. Vælger man omvendt at deltage i USA, Canada eller Sydamerika hedder det Region 2. Som nævnt er de forskellige events inddelt efter stjerner, hvoraf 1* er det laveste niveau og 4* det højeste. Hvis man vinder eller tangerer på højststillede placeringer til disse events, vinder man point alt efter niveauet på eventet. Det vil altså sige, at du opnår flere point jo flere stjerner! Det er dog også sværere at komme højt op i tabellen, desto flere stjerner du vælger, da modstanderne bliver bedre stjerne for stjerne. Men som sagt; hvis du har talentet og kan optjene nok point, har du en chance for at kvalificere dig til Freeride World Tour. 

Pris

For at købe en licens til et helt år skal du kun smide 10 euro, hvilket må siges at være ganske overkommeligt. Ydermere skal du betale et mindre beløb til de respektive konkurrencer, du ønsker at deltage i. Men til gengæld for førnævnte får du en oplevelse for livet og ikke mindst muligheden for at kæmpe mod verdenseliten: Sammy Luebke, Loïc Collomb-Patton, Eva Walkner, Estella Bellet og mange, mange flere. 

Program 2017

Hvis du synes, at ovenstående lyder lige som en udfordring for dig, så er det her, at du skal kigge efter. Her er et par fremhævede events, som er lettest tilgængeligt for dig:

Open Faces Hochkar 2017 
Stjerner: 1
Dato: 27/01-29/01
Open Faces Kappl-Paznaun 2017
Stjerner: 2
Dato: 20/01-22/01
French Freeride Qualifiers Chamonix 2017
Stjerner: 2
Dato: 21/01-22/01


Se alle events og hele programmet lige her!


Hvis du ikke har tænkt dig at deltage, men at din skiferie rammer et af ovenstående destinationer på samme tidspunkt, som en af konkurrencerne, så er det uden tvivl værd at tjekke ud. Afsæt en halv skidag og se nogle af verdens bedste skiløbere smide de vildeste backflips ud over enorme klippeafsatser. Det er bestemt det værd! 

Læs mere om at deltage i Freeride World Qualifier her!

Skisport.dk har flere udsendte skribenter der i år skal køre 1*, 2* og 3* stjernede konkurrencer i hhv. Axamer Lixum og Verbier. Kender du nogen, som skal afsted eller burde køre en FWQ i år?


Udgivet af: Johan Toft-Nielsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen