Flachau - Fladt på den fede måde

Flachau - Fladt på den fede måde

Hvis du gerne vil have det bløde skiterræn som i Norge, og samtidig gerne vil prøve den østrigske hygge, så er Flachau din næste skidestination

Flachau er ikke så kendt blandt danske skiløbere. Langt de fleste danskere snupper destinationen på den anden side af bjergene i Flachau, hvor Wagrain-Kleinarl ligger. Egentlig er det synd og skam, for Flachau har en masse at byde på for den gennemsnitlige danske skiløber - og det er jo dem, vi er flest af. Gode brede danskervenlige pister er der en del af i Flachau og Flachauwinkl som hænger sammen med selve Flachau. Her er ingen store stejle bjerge, og så er der lidt Norge over Flachau, når vi snakker de naturlige bløde og lidt flade pister. Det gør Flawchau til en børnevenlig destination, og perfekt for dig og din familie der før har valgt Norge, men nu gerne vil prøve at køre sydpå i stedet for nordpå. 

Let at finde dertil

Det er super nemt at komme til Flachau, hvis du kommer i bil. Egentlig skal du bare til Salzburg. Herefter er det cirka 75 kilometer ad A10 Tauernautobahn, hvor du så drejer af motorvejen - ét minut mere så er du i Flachau. Ikke noget med snørklede bjergveje og lange bilkøer ind til eller væk fra destinationen. Her er der et pænt udvalg af hoteller og pensionater som har et prisniveau i den lavere ende når vi taler østrigske overnatningsmuligheder. De fleste steder har kvart- eller halvpension med i prisen, men også selv om der kun er morgenmad med i dit ophold i Flachau er der masser af muligheder for at få stillet sulten på et af byens mange lækre spisesteder, hvor de fleste oser af østrigsk hygge. 

De fleste af restaurenter udstråler østrisk hygge

Brede danskervenlige pister

Flachau og Flachauwinkl byder ikke på noget der ligner hverken udfordrende sorte pister eller offpiste. Er det sådan noget, du søger, skal du tage andre steder hen. Er du derimod til familiehygge og de føromtalte brede, bløde danskervenlige pister, så er Flachau og Flachauwinkl et rigtig godt valg. Det er egentlig ikke fordi her er så mange pister i selve Flachau/Flachauwinkl, men da området hænger sammen med Wagrain-Kleinarl, Sankt Johann im Pongau og Alpendorf skal du nok få masser af spændende pister under skiene på din skiferie. De sorte pister ligger i øvrigt ovre i Sankt Johann og Alpendorf så her smutter I voksne bare over de dage børnene er i skiskole. 

Kan du lide bløde og brede pister, så er Flachau et rigtig godt valg!

Lad bare bilen stå

Du kan i øvrigt sagtens lade bilen stå ved hotellet/pensionatet hele ugen. Skibusserne kører i pendulfart, hvert 10. eller 15. minut i hele Flachau fra tidlig morgen til sen eftermiddag. Har du et gyldigt liftkort er skibussen gratis at benytte. Er du den lidt mere magelige type, der helst selv vil køre hen til skiliften, er der store gratis parkeringspladser ved de fleste lifter. Og så er der lige det der med liftkortet. Flachau/Flachauwinkl er en del af Ski Amadé. Det betyder, at dit liftkort gælder til intet mindre end 760 pistekilometer, 270 forskellige lifter i hele 25 forskellige områder. Det gør Ski Amadé til et af Europas største skiområder. Det er ikke muligt at tage den på ski mellem alle destinationerne, men der er rigeligt med sammenhængende områder til en uges skiferie. 

Der er rigeligt med sammenhængende områder til en uges skiferie

Hermann Maier - en levende legende

I Flachau har man ikke glemt “byens stolte søn.” Hermann Maier hedder han, og han er nærmest en levende legende i Flachau. Hermann Maier vandt et hav af skiløb i slutningen af 1990’erne og starten af 00’erne. Blandt andet vandt han guld ved OL i 1998 i både Super G og storslalom på trods af et meget grimt styrt få dage før disciplinerne. Et meget alvorligt styrt på motorcykel som var tæt på at koste Hermann Maier det ene underben og en del andre styrt, samt en fighterånd uden lige, har givet ham øgenavnet “Herminator” i en let skjult sammenligning med en anden levende østrigsk legende, Arnold Schwarzenegger, der jo også er kendt som “Terminator.” Hermann Maier har i øvrigt fået opkaldt en piste efter sig. Det er en rød piste i selve Flachau som hedder Hermann Maier Weltcupstrecke. En piste som hvert år en aften i januar huser en afdeling af damernes World Cup. 

Hermann Meier har fået en piste opkaldt efter sig

Prøv en snowbike

Flachau er som tidligere nævnt ikke et sted, hvor der er udfordrende sorte pister og off piste. Dertil er området ganske enkelt for fladt. Det bertyder til gengæld, at området er noget nær perfekt for en lidt ukendt skisport, kaldet snowbike. Du har små ski på. Skiene er ikke meget længere end dine skistøvler og så sidder du ellers på noget der minder om en cykel. En snowbike har dog ingen hjul, men i stedet er der en ski monteret forpå og en ski monteret bagpå. Og så gælder det ellers bare om at drøne ned ad pisterne. Du får lynhurtigt fart på, og når det begynder at gå for stærkt må du for alt i verden ikke dreje på styret. Gør du det alligevel, styrter du. Det du skal gøre, er at dreje med skuldrene så din snowbike kommer til at køre lidt opad. På den måde bremser du farten, og du kommer helskindet ned. Snowbike er et sjovt afbræk på skiferien, hvis du en af dagene har brug for at lade skiene stå. 

Området er perfekt til at køre på Snowbike

Hør hvad Kim Middelhede siger om sit besøg i Flachau:

Udgivet af: Kim Middelhede

Fakta om Flachau
Skiområdet: 650-2188 m.o.h.
Byen: 600 m.o.h.

350 pister i alt
119 km blå
189 km rød
42 km sort

Lifter: 100 stk. / 120.000 pers/time

Slæbelifter: 52
Stolelifter: 35
Kabinelifter: 13

Mere om skiferie i Flachau

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen