« Til oversigten

De svenske skidestinationer åbner rekord tidligt i år

Det er frostvejr i de svenske fjelde, og snekanonerne arbejder på højtryk. Det betyder, at den svenske skisæson allerede starter på lørdag den 25. oktober, hvilket er flere uger tidligere end norma

Online: 22/10 2014

Selvom vi kun lige har fundet efterårstøjet frem her i Danmark, gør svenskerne sig nu klar til at stå på ski. Lige nu er det frostvejr mange steder i de svenske fjelde, den første sne er faldet og snekanonerne arbejder på højtryk. Derfor åbner de populære skidestinationer Idre Fjäll og Funäsfjällen allerede den kommende weekend.

“Normalt åbner skisæsonen i Sverige i starten af november, så der er ekstra travlhed på de svenske skidestinationer, så de kan være klar allerede i den kommende weekend, hvor svenskernes efterårsferie starter,” fortæller Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Tidlig åbning af skisæsonen er også godt nyt for de mange danskere, der allerede har bestilt vinterferien til Sverige. Det plejer nemlig at betyde, at der venter en god skisæson forude. Og det er især godt nyt, da der i år er flere danske bookinger på svenske skidestinationer end der har været siden finanskrisen startede. På destinationer som eksempelvis Kläppen og Idre Fjäll er antallet af danske bookinger eksempelvis øget med henholdsvis 16 og 23 procent i forhold til sidste år.

Disse områder åbner i den kommende weekend:
Idre fjäll: I det nordvestlige Dalarna byder på et varieret terræn med pister mod alle fire verdenshjørner. Idre fjäll er en af Sveriges mest snesikre destinationer og byder på 40 pister og 27 lifter. Idre fjäll har sæsonstart den 25. oktober 2014.
Læs mere om Idre Fjäll her
Find din næste skirejse til Idre Fjäll her

Funäsfjällen: Midt i vildmarken finder du Funäsfjällen, som med sine seks unikke skiområder med i alt 136 pister og 38 lifter er Sveriges største skiområde. Det ene af de seks skiområder, Ramundberget, har også sæsonstart den 25. oktober 2014.De svenske skidestinationer åbner rekord tidligt i år - Billede 1896
De svenske skidestinationer åbner rekord tidligt i år - Billede 1897
De svenske skidestinationer åbner rekord tidligt i år - Billede 1898

Find skiferien til Sverige her


Næste »« Forrige

Se alle nyheder