De første flyruter er på plads til Scandinavia Mountains Airport

De første flyruter er på plads til Scandinavia Mountains Airport

Scandinavia Mountains Airport bliver nu en realitet og åbner dørene fra d. 22 december 2019. Med åbningen af lufthavnen bliver det nu nemmere for skiturister at komme til de største områder i Norden.

Fra d. 22 december 2019 åbner de første ruter fra 5 svenske byer til Scandinavia Mountains Airport. Det bliver nemlig muligt at flyve fra Stockholm, Ängelholm og Malmö fra d. 22 december og fra d. 26 december åbner Göteborg og Växjö deres ruter. De første bestillingsmuligheder til disse rejser skulle åbne snarest.

Placeringen af lufthavnen er ingen tilfældighed, da transfer tiden til Sälen er på blot 10 min. fra lufthavnen og blot 40 min. til Trysil.

Salgs- og markedschef i SkiStar Trysil, Turid Backe-Viken, er meget glad for mulighederne og glæder sig til at kunne åbne op for de nye ruter. Hun glæder sig især også til at kunne tilbyde muligheden for at flyve til lufthavnen for de danske gæster “To af de nye flyruter vil også forbedre tilgængeligheden for vores danske gæster”, siger hun., hvor især Malmö vil være interessant for danskerne på Sjælland. 


Fremtiden for lufthavnen er nu inden for rækkevidde, snart bliver Sälen, Idre Fjäll, Engerdal og Trysil lettere at komme til

Den korte flyvetur gør det attraktivt

Den ellers 850-900 km. lange køretur fra København, som man før skulle tage, kan nu erstattes med en kort flyvetur og en kort transfertid til de respektive destinationer i Norden. Dette vil helt sikkert have en stor indflydelse på danskernes interesse for at kigge nordpå i stedet for mod Alperne.

Den korte rejsetid og den ukomplicerede transfer vil gøre det tiltalende for familien med småbørn, som bare gerne vil være hurtig fremme og fokusere på skiløbet og familiesamværet på fjeldet. Derudover gør dette det meget nemmere for en kort weekendtur med kæresten, en skiven eller hvis den store entusiast inde i dig, lige skal have et par sving, uden af at skulle bruge 10 timer i bilen hver vej.

Som kommerciel chef, Ulrika Matsgård, i BRA, flyselskabet som udbyder de første rejser, så fint siger: “Jeg håber mange vil se fordelen af at rejse med klimakompenseret fly direkte til skibakken. Efterspørgslen efter flyrejser til fjeldverdenen er øget de seneste år, derfor ser vi et stort potentiale i at flyve direkte til Trysil og Sälen fra flere steder rundt om i Sverige.” Det er svært at være andet end enig med hende. Tænk sig at kunne stige på et fly og 2 timer efter kan du have ski under fødderne i Sälen. 


Lufthavnen ligger lige i smørhullet ift. de største skiområder i Norden, som forhåbentlig snart kan besøges fra hele Europa

Hvornår åbnes der flyruter uden for Sverige?

Formålet og målet med lufthavnen er at tage imod gæster fra hele Europa og dermed åbne det norske og svenske fjeldmiljø for alle. Indtil videre er det ofte kun skandinaviske gæster, der ses på pisterne, men med denne lufthavn åbnes der for gæster over hele Europa, som gerne vil prøve kræfter med Nordens rå natur og iskolde miljø, som er så betagende smukt.

Regionen som der flyves til, har dog også kapaciteten til at kunne udbyde dette, med de ca. 100.000 sengepladser som udbydes i området. Selve området, hvor lufthavnen er beliggende, har 250 skibakker og et kæmpe udvalg af aktiviteter for store og små.

Hvornår der åbnes for de internationale rejser er blot et spørgsmål om tid, men de har haft lidt problemer, da både start og landing går ind i norsk luftrum og derfor har givet lidt juridiske problemer. Der burde dog være en løsning og flere ruter undervejs snarest. 


Sådan kommer facaden til at se ud på den nye lufthavn

Selve projektet er startet af 33 private selskaber, som også ejer lufthavnen og står for driften. Alligevel valgte de svenske myndigheder at støtte projektet med 250 millioner SEK, da lufthavnen højst sandsynligt vil øge turismen i området betydeligt.

Selve byggeriet ligger dog i milliard størrelsen, så det er noget af en satsning fra de lokale entreprenører. Ikke desto mindre glæder vi os ihvertfald til åbningen af ruterne og den nemme måde at komme på ski i Nordens største skiområder. 

Læs mere om Scandinavian Mountains Airport her.

Udgivet af: Patrick Berndt Pedersen

Rejsebureauer til Hundfjället
Fakta om Hundfjället
Skiområdet: 550-860 m.o.h.
53 pister i alt
15 km grøn
13 km blå
14 km rød
11 km sort

Lifter: 45 stk. / 35.600 pers/time

Slæbelifter: 34
Tog/baner: 7
Stolelifter: 4

Mere om skiferie i Hundfjället

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen