Nyt danskejet hotel og nye lifter til snesikkert skiområde

Nyt danskejet hotel og nye lifter til snesikkert skiområde

På trods af nogle anderledes vintre de sidste to sæsoner, så står det ikke stille i Les Deux Alpes som frem mod sæsonen 2021/22 og 22/23 opgraderer med nye lifteri skiområdet.

Til den kommende sæson 2021/22 åbner Danski op for at sende skiglade danskere til den franske perle Les Deux Alpes, hvor der findes skiløb i op til 3.600 meters højde.

For 40 år siden åbnede Danski Alpe d’Huez som sin første destination i Frankrig og til den kommende sæson 2021/22 byder de velkomne til dens perle af en nabo Les Deux Alpes. Måske har du stået på ski på Pic Blanc i Alpe d’Huez og kunnet skimte et skiområde kun få bjergtoppe derfra - velkommen til Les Deux Alpes. 


Les Deux Alpes byder både på charmerende byliv og godt skiløb


Mærkeligt nok er Les Deux Alpes ikke et af de mest populære skidestinationer blandt danske skirejsebureauer, men det kan være det ændrer sig nu. I hvert fald har Danski fået øjnene op for denne perle, som byder på intet mindre end 222 kilometer varierede pister inklusiv gletscherskiløb i 3.600 meters højde.

Indkvarteringer i hele Les Deux Alpes

Danski tilbyder på sin nye destination, at danskerne kan bo lige hvor og hvordan, de har lyst på skiferien. Danski har indkvarteringer fordelt i hele byen uanset, om man foretrækker at bo i lejlighed eller på hotel. Uanset hvad man vælger, er man dog sikret en placering der er tæt på pisten, og langt de fleste indkvarteringer ligger centralt i byen med kort afstand til den hyggelige bymidte med butikker, caféer og indkøbsmuligheder.


Hotel La Brunerie ligger centralt i Les Deux Alpes tæt på både by og skiløb

- Se det nye hotel La Brunerie her

Helt centralt i charmerende Les Deux Alpes tilbyder Danski eksempelvis, at man kan bo på Hotel La Brunerie. Hotellet har pæne rummelige værelser, en restaurant og loungebar med fantastisk udsigt over bjergene. Der er desuden mulighed for at benytte hotellet fine wellnessområde med indendørs pool, solterasse og sauna. Der serveres halvpension på hotellet. Indenfor fem minutters gang finder man både byens mange tilbud samt lifter, skiudlejning og skiskole.

Video - Les Deux Alpes


Nye lifte til Les Deux Alpes til vinteren 21/22

I det franske skiområde Les Deux Alpes opruster de til sæsonen 2021/22 og har planer om at byde sæsonen velkommen med hele nyheder i området. Lifterne Jandri Express 1 og Thuit skal moderniseres, mens Super Vanosc-liften, som lukkede i 2018 genopstår og skal dække en ny strækning tæt på den gamle fra den kommende sæson. Alle liftene fortsætter under samme navne. Thuit modernisering er dog sat på bero pt. og Jandri Express bliver først klar til vinteren 22/23.


TIl vinteren 21/22 - Super Vanosc-liften vender tilbage

Super Vanosc-liften vender tilbage

Den første nyhed er den genopståede Super Venosc-lift, som har sit udgangspunkt nede fra Les Deux Alpes by op på Vallée Blanche siden af skiområdet. Den betyder, at man fra kommende sæson kan komme op i den del af området fra begge ender af byen, hvor man før har haft adgang med Vallée Blanche eller Cote lifterne. Den nye Super Venosc-lift er en moderne gondol, som på kun 2,5 minut fragter skiløbere den 665 meter lange tur op i 1.916 meters højde. 


Den nye Super Vanosc-lift giver adgang til Vallée Blanche fra modsatte ende af byen. Her tegnet med en rød streg


Dalstation: 1.688 meter
Bjergstation:1.916 meter
Længde:665 meter
Højdemeter: 228 meter
Fart:5 meter / sekundet
Kapacitet:2.400 mennesker / timen
Transporttid: 2 minutter og 30 sekunder


Optimering af eksisterende lifter (Vinteren 22/23)

Den nye Jandri Express 1 fortsætter på samme strækning og bliver til en moderne kabinelift med plads til 32 personer. Den erstatter sin forgænger fra 1985, der kun kunne tage 20 personer og som tog et minut længere i transporttid. Dermed øger Jandri Express 1 fremover kapaciteten til mere end det dobbelte. 


Jandri Express 1 / 3S Tri-cable gondola

Dalstation:1.680 meter
Bjergstation: 2.603 meter
Længde:4.024 meter
Højdemeter: 923 meter
Fart: 7 meter / sekundet
Kapacitet:4.000 mennesker / timen ( nu. 1.200)
Transporttid:11 minutter


Jandri Express 1 dækker samme strækning, men vil kunne flytte 3 gange så mange mennesker i timen. Her er den tegnet med en rød streg.


Den gamle Jandri Express 1 fra 1985 bliver skiftet ud med moderne 32-personers gondol


Læs mere om skiferie i Les Deux Alpes her

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Rejsebureauer til Les Deux Alpes
Fakta om Les Deux Alpes
Skiområdet: 1270-3570 m.o.h.
Byen: 1650 m.o.h.

90 pister i alt
13 stk.
49 stk.
17 stk.
11 stk.

Lifter: 42 stk. / 60.000 pers/time

Slæbelifter: 18
Tog/baner: 1
Stolelifter: 15
Kabinelifter: 5

Mere om skiferie i Les Deux Alpes

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen