« Til oversigten

Test af visirskihjelme – Guide til køb af skihjelm med visir

Er du typen der har det bedst med dine briller på, men har svært ved at finde skigoggles der uden problemer kan være oven på brillerne, så er en skihjelm med visir måske løsningen.

- Se Skandinaviens største udvalg af skihjelme med visir her

I løbet af de seneste par år, er der sket en en enorm udvikling inden for visirskihjelme, samtidigt er de blevet meget mere populære, hvilket gør at man i dag oplever mange med dem på pisterne.


Og det er der god grund til! For de er praktiske og super behagelige, samtidigt du får det hele i én pakke, både hjelm og skibrille. Lad dig ikke snyde af, at nogle af hjelmene prismæssigt kan se dyre ud, for når du regner på hvad en løs skibrille og løs skihjelm koster og så vil du opleve at det ofte er en bedre forretning med en visirskihjelm.

Vi har hos Skisport.dk solgt visirskihjelme i mange år og har i dag Skandinaviens største udvalg. Vi kender derfor alt til, hvad du skal bruge inden du køber en hjelm. Alt det kan du høre mere om i den komplette video guide nedenfor.

Se også en gennemgang af de bedste visirskihjelme i bunden af artiklen. Her kommer vi ind på 3 hjelme med Value-For-Money. 


Video: Komplet guide til køb af skihjelm med visir:Fordele ved en visirskihjelm:

Da man begyndte at lave visirskihjelme, var tanken at de skulle gøre det lettere for folk med briller, da der er godt med plads til ens hverdagsbriller bagved visiret. De seneste år, har udvikling af teknologi og udseende dog været enorm, derfor findes der i dag mange modeller, som bliver købt af folk uden briller, da de er praktiske, komfortable, har et stort udsyn og ikke længere ligner en hjelm man kun kan anvende på Mars. Du vil derfor opleve at flere og flere kører med dem på pisten, og mange af dem som anvender dem er ikke engang brillebrugere. 


Fordele:

  • Plads til normale briller under linsen/visiret. Hvilket gør det oplagt for brillebrugere
  • Ofte billigere med en visirskihjelm, kontra at købe skibriller/skigoggles og hjelm hver for sig.
  • Mindre at holde styr på
  • Større udsyn end ved skigoggles


En visirskihjelm giver plads til, at du kan have dine normale hverdags briller på under visiret. Det gør altså at dit syn ikke bliver forringet på pisten, men at du stadig kan føle dig sikker og komfortabel. Samtidigt er der mere plads til hverdsagsbriller på en visirskihjelm kontra under et par OTG-skigoggles (Over The Goggles).

Er du brillebruger så er du sikkert allerede blevet træt af skigoggles for lang tid siden, enten fordi at de dugger til, eller fordi at de bare ikke passer til dine briller. De problemer oplever du ikke med en skihjelm med visir. 

Bruger du briller, så er en visirskihjelm 100 % det rigtige valg for dig!


Der findes et enormt udvalg af hjelme. Du kan derfor få modeller, som skiller sig ud og andre som ligner en klassisk skihjelm


Sikkerhed

På Skisport.dk i Skishoppen, har vi kun sikkerhedsgodkendte skihjelme, du skal derfor ikke være nervøs for om din hjelm er sikker eller ej. Finder du hjelmen andetsteds, skal du dobbelttjekke at hjelmen er godkendt med den europæiske sikkerhedscertificering som hedder CE-EN 1077 eller den lidt hårdere amerikanske som hedder ASTM F-2040.


Skihjelme med visir bygges på flere forskellige måder, du kan derfor finde modeller med en Inmold-, Hybrid- eller Hardshell teknologi. Jo dyre hjelmen er, jo kraftigere og mere sikkert er materialet ofte.  


Linsetyper til visirskihjelme

Til visirskihjelme findes der modeller med 3 typer af linser. Du kan derfor finde præcis den type som passer bedst til dit behov. Modellerne er enten med:


  • En standard linse 
  • 2 udskiftelige linser
  • En fotokromisk linse


Her ses en CAIRN hjelm med en klassisk allround linse. Denne model kommer altså med en standard linse, som passer til alt slags vejr. Det er også muligt at få en model med en linse kun til overskyet eller en linse kun til sol.


En standard linse

Når vi taler linser til ski, så findes der som udgangspunkt 3 kategorier, hvor hver kategori passer til det enkelte slags vejr.

Kategori 1: God til overskyet vejr/snevejr

Kategori 2: Allround linse til alt slags vejr

Kategori 3: Linse til solskin

Vælger du en visirskihjelm med EN linse, så medfølger der oftest en kategori 3 eller en kategori 2 linse. Kategori 3 linsen egner sig bedst til sol, hvor kategori 2 linsen er en allround linse, så du har til alt slags vejr. Det som afgør, hvilken kategori en linse er, afhænger af hvor meget lys den lukker ind. Så hvis man har en linse som næsten er gennemsigtig, så lukker den meget lys ind, og egner sig bedst til når det er overskyet eller snevejr. 

I vores kategori Skihjelme med visir, kan du let i filteret vælge hvilken slags model, samt hvilken linsetype du ønsker.

- Se alle visirhjelme med en solskinslinse
- Se alle visirskihjelme med en allroundlinse
- Se alle visirskihjelme med en linse til overskyet vejrHer ses en model med udskiftelige linser. På de modeller medfølger der altid 2 linser. En til sol og en til overskyet vejr. I dette tilfælde er det en magnetisk solskinslinse, som lynhurtigt kan skiftes til den anden.

2 udskiftelige linser

Mange modeller leveres også med 2 udskiftelige linser. Den ene til sol og den anden til overskyet vejr. Ved at vælge en model med 2 udskiftelige linser, så er du altid dækket ind, i forhold til vejret. 

På CAIRNS modeller, som er vores mest populære brand, der er linserne magnetiske på modeller med 2 linser. Det betyder at du lynhurigt kan skifte fra den ene linse til den anden. Et skifte som ikke tager mere end 2 sekunder. 

På vores testture, har vi altid haft den linse, som ikke sidder på hjelmen, med i lommen eller rygsækken. I tilfælde af, at vejret skifter fra sol til overskyet, er det hurtigt at skifte. På den måde har man altid udstyr som passer optimalt til forholdene. 

- Se alle visirskihjelme med 2 linser herHer ses en fotokromisk linse. Som det vises på billedet, så ses det at den bliver mørkere nu mere lys der lukkes ind. Det vil sige, at når det er overskyet så bliver linsen næsten gennemsigtig, når det så bliver sol, så bliver linsen mørkere.


Fotokromisk linse

Skal det være simpelt og vil du bare gerne stå på ski, uden at tænke så meget over udstyret, så er en model med et fotokromisk visir det rigtige for dig. Det er en linse, som selv skifter efter forholdene, hvilket betyder at hvis solen skinner, så bliver linsen mørk. Bliver det overskyet, så bliver linsen mere lys og lukker mere lys lys ind. Oftest tager det 30 sekunder til 1 minut, før at linsen har skiftet helt farve. Det betyder altså at du kan gå ud af døren, tage dine ski på og ikke tænke over hvordan forholdene er.

- Se alle visirskihjeme med en fotokromisk linse her


Ventilation

Når du giver den gas på pisten, så har din krop behov for, at komme af med den varme som den afgiver. Faktisk kan kroppen afgive op til 75 % af kropsvarmen via hovedet, derfor er det vigtigt, at du har mulighed for at komme af med den varme du generer ved at stå på ski.

På hver enkelt model, kan du se hvor meget ventilation der er. På visse modeller kan du selv justere hvor meget og hvor lidt ventilation du ønsker, hvor det på andre modeller er standard udluftningshuller. Fordelen ved at du selv kan justere er, at hvis det bliver koldt, eller hvis det sner, så kan du lukke af så der ikke kommer sne ind. Samtidigt kan du bare åbne op, når det bliver varmt.


I toppen af hjelmen sidder ventilationen, som sørger for at der kan komme frisk og kold luft til hovedet. På visse modeller er det muligt at lukke for hullerne/luftilstrømningen, hvilket kan være smart hvis det sner. 


Komfort/justering

I vores Skishop har vi fjernet alle de dårlige og ukomfortable modeller, derfor finder du kun hjelme med en høj komfort. Der findes mange modeller på markedet, men vi har lavet en større oprydning, så det i dag bare er mærker og modeller, hvor du er garanteret en god pasform. 

Hjelmene laves i bløde og åndbare materialer, samtidigt er de godt polstret, du behøver derfor ikke at bruge en hue under visirskihjelmen.

På flere modeller kan du tage foret ud. Det giver mulighed for at vaske det, hvis det bliver meget svedigt. 

De fleste modeller har et "wheelfit" hjul bagpå, som sørger for at du let kan justere størrelsen. Det betyder at, hvis dit hoved er 60 cm i omkreds, så anbefaler vi en model som eksempelvis hedder 59-62. Du kan så spænde hjelmen ind, så det strammer til og sidder perfekt på dit hoved. 

En anden feature du kan kigge efter er, om remmen er polstret, samt om det er en rem du let kan åbne med en hånd. Det kan du se meget mere om i videoen længere nede, hvor vi har testet nogle af de bedste hjelme. 


Her ses hvordan foret kan tages ud, samtidigt kan du se at der på øret er lavet et "Sound System", hvor man har fjernet noget polstring ved ørerne, så man får den optimale hørelse, samt har lettere ved at tale med andre. 


Her ses rem, som kan åbnes med en hånd og skihandsker


Pris

Prisen på visirskihjelme går fra 900 kr. - 3.000 kr.
Dette er forskellen, jo mere du betaler:

  • Bedre komfort
  • Bedre kvalitet af linse. Eksempelvis kontrastfremmende (Eller at du får 2 linser)
  • Kraftigere og mere sikkert materiale 


Der findes et utal af gode visirskihjelme. Vil du finde den helt rigtige så bestil 2-3 modeller og behold kun den som sidder bedst


Value for money

Vi har tidligere haft over 8 forskellige brands i Skishoppen, som producerede visirskihjelme. I dag har vi halveret det til og fokuserer kun på brands, hvor vi kan stå inde for kvaliteten. 

Vores bedst sælgende brand er CAIRN, da de tilbyder et stort sortiment af hjelme. De har alle typer af modeller med både 1, 2 og fotokromiske linser. Franske CAIRN er i dag blevet det foretrukne brand, da man får meget værdi for pengene. Samtidigt tilbyder de modeller fra 899 kr. op til 2.499 kr.

- Se de komfortable CAIRN visirskihjelme her


Vi har god erfaring med visirskihjelme fra CAIRN, hvor du får en god sikkerhed, top komfort og mange features


Størrelse/plads

Alle modeller har forskellig størrelse og pasform. Du kan dog selv justere på hjelmen, så du får den optimale komfort. Det gøres let med hjulet bagpå, hvilket sikret at hjelmen sidder helt tæt. Har dit hoved eksempelvis en omkreds på 60 cm, hvilket det være oplagt at vælge størrelsen som hedder 59-62 cm.

På de forskellige modeller vil du opleve, at nogle har mere plads end andre. Nogle modeller har derfor mere plads til normale briller end ander. Det kan du se mere til i videoen nedenfor. Vi tilbyder dog ingen hjelme i dag, hvor der ikke er plads til hverdagsbriller.

Er du i tvivl om, hvilken størrelse du skal vælge, hvis du eksempelvis ligger lidt midt i mellem to størrelser, så anbefaler vi at bestille begge to og sende den retur som ikke passer. Der er et hav af fordele ved at vælge en skihjelm med visir til børn


Skihjelme med visir til børn

Skihjelme med visir er ikke kun populært hos de voksne, faktisk er det endnu mere smart når det gælder de små skiløbere. Har du været på skiferie med børn før, så ved du også godt, at hvis barnet har en god skiferie så har du en god skiferie. 

Når det kommer til børn, er det vigtigt at tingene ikke er så bøvlet, men at der er færrest mulige problemer. Der er det en fordel med en visirskihjelm til børn, da barnet så ikke skal holde styr på både hjelm og briller, men kan have det hele i en. Samtidigt slipper barnet for en skibrille som trykker ind på ansigtet og giver et begrænset synsfelt. Det er let at skubbe visiret op og ned og i undgår, at i ikke står en morgen og ikke kan finde skibrillerne, som nu er blevet væk. 

- Se skihjelme med visir til børn her 


Video Test: Gennemgang af de bedste skihjelme med visir

Vi har fundet nogle af de bedste visirskihjelme på markedet fra de populære brands CAIRN, Atomi, Uvex og Salomon. I videoen herunder kan du høre lidt om forskellen, på de forsklle modeller, samt hvor der er bedst plads til brillerne. 

OBS: Rasmus bruger i videoen briller, som har en brillevidde på 14 cm. 


3 af Rasmus favoritter fra videoen med Value-for-Money

- Cairn Eclipse

- Uvex HLMT 400

- Cairn Electron


Ekstra tips til dit køb af skihjelm

Vælger du at købe din skihjelm online, så overvej at bestille 2-3 hjelme, på den måde kan du finde den hjelm der passer bedst til din hoved og brille facon. Så kan du let sende de andre modeller retur, som ikke sidder som ønsket. 

Hvis ikke en skihjelm med visir er det rigtige for dig, så overvej skigoggles/skibriller til brillebrugere i stedet. 

Har du brug for hjælp eller vejledning, så kontakt endelig vores danske kundeservice på tlf. 87 300 634, chat eller mail shop@skisport.dk

Skihjelme med visir