🚴 INTROTILBUD: Spar mindst 30 % på det nye Kilpi cykeltøj - Bl.a. cykelshorts til 299 kr. her
« Til oversigten

8 tips til at koble af fra teknologien på skiferien

Når man er på skiferie har vi ofte det formål at lægge arbejdet fra sig og fokusere på afslapning, familien, vennerne etc. Det er dog langt fra altid det sker og ofte ender man med lidt arbejde.

Her følger nogle tips og råd, som kan gøre skiferien lidt mere afslappende.

Det kan være svært at koble rigtig af når man er på ferie, især med mobilerne der hele tider bipper hver gang der sker noget, eller en computer eller Ipad som siger “ping” hver gang der tikker en mail ind. Teknologien er fantastisk på rigtig mange områder, men til afslapning er teknologien nærmere en fjende end en ven. Vi samlet en række tips, som kan hjælpe dig til at få lagt teknologien lidt på afstand og nyde ferien i fulde drag.Nyd skiferien ved at bruge mindre tid på teknologi


1) Lad computeren blive hjemme

At tage computeren med på ferie signalerer kun én ting. Nemlig at der liiiige er lidt arbejde som liiiige skal overstås. Ved at lade den blive hjemme bliver du ikke fristet til at tage den frem og kontrollere mails, sociale medier eller nyheder. Vi vil opfordre til at lade den blive hjemme og sæt din arbejdsmail op til at skrive et autosvar, så dem som skriver for en mail, hvori der står, at du er på ferie og hvis det er liv eller død, så kan de ringe på dit mobilnummer. Desuden har du heller ikke brug for den computer alligevel. Hvis det er til at ligge billeder over på, så tag et par ekstra SD-kort med i stedet for. 


2) Sluk for notifikationerne til de sociale medier

Noget af det, som bimler og bamler allermest er nok de sociale mediers notifikationer. Facebook, Instagram, Snapchat etc. er de største syndere og de kan bimle mange gange på en dag. Sluk for notifikationerne, så du ikke får dem og derved ikke bliver unødvendigt stresset over småting. Hvis der er nødvendigt at lægge billeder op eller andet, så indfør nogle tidspunkter hvor du kan bruge de sociale medier.


Lad de sociale medier være i fred og brug tiden på familien eller dig selv


3) Lav regler for alle i hytten/lejligheden

Det vigtigste for at kunne få en god ferie, er at man får lavet nogle regler som giver mening for en, da de så er lettere at overholde. Hvis du er afsted med familie eller venner, så er det nemmeste at i få lavet nogle fælles retningslinjer, som i alle kan stå inde for. F.eks at mobiler og sociale medier kun må bruges efter ski og før aftensmad. Så kan aftenen efter aftensmad gå med spil, øl eller andet. Desuden bliver det lettere, at i kan holde hinanden op på de aftaler i har lavet. 


4) Ked dig!

Det er helt OK at kede sig. Det er faktisk virkelig godt, da du her får de nye tanker, tænker kreativt og bliver fyldt med energi. Det er her du får lov til at slappe helt af, og bare fordybe dig i dine tanker og udviklingspunkter. Det gør ikke noget at sætte sig i stolen og bare kigge ud over bjergene og nyde den flotte solnedgang som kommer. Den overstimulation som vi ofte får gennem sociale medier, arbejde der aldrig stopper og familie der også kræver opmærksomhed, kan til tider være stressende og det kan være sundt at sætte sig ud og bare nyde sig selv og sine tanker. 


Den mindste træning op mod skiferien gør en stor forskel
5) Lad op til ferien

Inden skiferien påbegynder, kan man godt forberede sig til den. En af de vigtigste ting er nok træning op til ferien. Ved træning op til skiferien, kan du gå og glæde dig ved, at den træning du bruger tid på, har et slutmål, som gør at du glæder dig til det. Det får nogle dejlige signalstoffer, som er forbundet med glæde til at udløse sig og evt. stress formindskes. Derudover får du også mere energi og kan præstere bedre. Den sidste uge op til ferien, kan man godt blive ramt af en lille stressfølelse ift. arbejdet, da der ofte er nogle ting som skal gøres. Det er ikke altid man kan nå det hele, så her er det vigtigt at få prioriteret de vigtigste opgaver højest og så ned til de mindst vigtige. Jo bedre forberedt du er til ferien jo færre overraskelser kommer. 

- 8 udfordringer vi alle har oplevet på skiferien Der er så meget på skiferien som er sjovere og flottere end at kigge på en ens telefon


6) Hav det sjovt på ski

Vi lægger selvfølgelig ikke op til at du bare skal smide mobil, computer og det hele væk i en her uge, men at gøre det med måde. Hvis vi kigger på hvem der har det sjovest på ski, så er det faktisk børn, da de ikke har brug for at kigge på mobilen og tage billeder til sociale medier. Så prøv at følg i børnenes fodspor og hav det sjovt med skiløbet og vær lidt barnlig. Det er selvfølgelig altid dejligt sjovt efter en ferie med en masse billeder. Det skal der også være plads til, men pas på det ikke bliver en telefon eller et kamera dine børn eller venner ser dig som efter ferien. 

- Sådan tager du de bedste billeder med telefonen på skiferien7) Fjern adgang til alt arbejdsrelateret på mobilen

Arbejdsmail, arbejdskontakter osv. skal helt tysses ned på ferien. Hvis først en kollega, kunde eller andet får fat i dig, så kører din hjerne på arbejdet og det kan være svært at lægge det fra sig igen. Lad hellere arbejdsmobilen blive hjemme og deaktivere arbejdsmailen på din private mail. Hvis mobilen skal frem, så sørg for at brug den på noget fornuftigt og med nogle apps som giver mening for skiferien. 

- De bedste app til skiferienEt smil fra et barn på skiferien, er noget af det bedste


8) Glade børn, glad skiferie

En skiferie kan meget hurtig blive rigtig hård, hvis man ikke har haft børnene i tankerne da den skulle planlægges. Et barn er fantastisk og umuligt på ski på samme tid. De kan være ovenud lykkelige det ene øjeblik og utrøstelige det andet. Få børnene inddraget i skiferien, så meget som muligt, så de er klar på hvad der skal ske og hvornår. Noget af det værste for børn er voksne som bare tager beslutninger over hovedet på dem. 

- De 10 største udfordringer med børn på skiferien


Artiklen her er nogle gode råd og tips, som kan bruges efter lyst. Vi syntes stadig at teknologien kan rigtig meget godt og fornuftigt og det kan også være med til at gøre en skiferie fed. Det vi egentlig lægger op til er at bruge din sunde fornuft og brug de teknologiske redskaber lidt mindre end derhjemme.