« Til oversigten

Nyheder fra Sverige til skisæsonen 19/20

Går skiferien nordpå mod Sverige, så kan du godt begynde at glæde dig. Flere områder opruster til denne vinter og der er masser nyheder på vej.

Antallet af danskere der holder ferie nordpå er rekordhøj, og frem mod vinteren 2019/20 har flere svenske skidestinationer investeret og står klar med en række nye og spændende tiltag for de mange skiturister, som snart drager mod nord. Derfor har vi fundet nogle af de største nyheder fra Sverige til vinteren 19/20. 

Mange foretrækker allerede at kigge mod nord, når skiferien skal bestilles, og nu bliver det endnu mere attraktivt for danskerne. I december 2019 åbner Scandinavian Mountain Airport i Sälen på grænsen mellem Norge og Sverige. Der kommer til at være direkte afgange fra Aalborg og København, og fra lufthavnen er der under en times kørsel til mange populære destinationer i både Norge og Sverige. 

Læs mere om afgange og den nye Scandinavian Mountains lufthavn her.

Stor Guide: Sådan bruger du den nye Scandinavian Mountains Airport

Vi har allerede skrevet om flere af de store nyheder i Sverige, bl.a.:

- Sverige får et nyt skiområde


En af de største nyheder til i år er det nye skiområde Idre Himmelfjäll


Mere, bedre og sjovere skiløb på vej i Sälen

Frem mod den kommende sæson er der blevet investeret i at optimere skiløbet i Sälen. I det østlige Tandådalen åbner et ny Fun Ride. Dermed er der hele tre Fun Rides i Sälen, så alle legesyge og eventyrlystne skiløbere store som små får endnu mere plads at boltre sig på.

Mangler man nye ski eller har man bare lyst til at prøve noget forskellige, så er det nu også muligt i Kläppen i Sälen. Her er et nyt testcenter åbnet. Helt gratis kan man fredag og lørdag teste alle de nyeste modeller i alt fra helt smalle pisteski til de brede ski til offpist. 

I Lindvallen satses der på aftenskiløbet. Det er allerede muligt at stå på aftenskiløb, men frem mod sæsonstart forbedres forholdene med en stor investering i ny belysning af pisterne. Området ved Valletorget får ny LED-belysning, mens skiruten mellem Gustavtorget og Sälfjällstorget nu også bliver oplyst og mulig at bruge til aftenski.

Desuden udvides parkeringsmulighederne, så der bliver både flere og mere fleksible parkeringspladser. Det vil gøre det nemmere for familier at komme til og fra pisterne. 

Læs mere om skiferie i Sälen her

Foto: Visit Sweden

Sälen bliver endnu bedre til vinteren 19/20


Masser nyheder til børnefamilierne i Vemdalen

Allerede sidste sæson havde Valles hytte snigpremiere i Vemdalen. Valles hytte kommer til at byde på leg og underholdning for de mindste og holder fra 2019/20 åben hele vinteren.

Børnefamilierne kan også glæde sig til den nye Valle-scene, som bliver bygget i Björnrike. Scenen betyder, at der skabes mere plads til børnene og både Valles VM og skiskolens arrangementer bliver udvidet. Den nye scene betyder naturligvis også mere underholdning til børn og voksne.

Også på pisterne er der nyheder i vente i Vemdalen. Favoritbakken blandt børnefamilier, Pers, bliver udvidet yderligere denne sæson, så der bliver mere plads til større sving. Skivejen mellem Blästervallen og Björnvallen bliver ligeledes udvidet for at øge tilgængeligheden og sikkerheden for både skiløbere og bilister.

Har man medbragt egen madpakke på fjeldet vil det fremover også bliver lettere at finde en plads på Varmestuen i Gråhogna. Denne vil blive renoveret og udvidet med endnu flere siddepladser. Også grillområdet i Vemdalsskalet får en overhaling, mens Klövsjötoppen får et nyt grillområde. Så har man lyst til at holde den helt store picnic, vil dette blive langt nemmere fra denne sæson. 

Læs mere om skiferie i Vemdalen her

Foto: Skistar

Valle har været en favorit siden dag 1


Åre byder på endnu mere skiløb og sjov for børn

Åre skyder 2019/20 sæsonen i gang med at forlænge åbningstiderne henover jul og nytår, så der er nu endnu længere skidage på programmet til både jule- og nytårsgæsterne. 

Mens åbningstiderne bliver længere, så kommer der også mere snesikkerhed til Åre. Der tilføjes i år et nyt fuldautomatisk snesystem omkring Åreleden, som binder områderne VM8 og VM6 endnu bedre sammen.

Børnefamilierne kan også godt begynde at glæde sig til skiferien i Åre. Valles verden udvikles fortsat, og i børnenes skiområde Björnen bliver det tidligere Valle Gruvgång til Valles Tidsresa. Det nye tiltag vil tage store som små med på en tidsrejse ind i Valles univers, hvor de sammen med Valle vil få muligheden for at opleve nye fantastiske steder.  

Læs mere om skiferie i Åre her

Foto: Åre - Ola Matsson

Åre er i gang med en stor proces, da de den populære og historiske gondol blandt andet bliver pillet ned


Masser sne på vej til Isaberg

Isaberg er et af de skiområder, som kun ligger få timers kørsel fra Danmark og det bliver en endnu større fordel nu. Frem mod sæsonstart 2019/20 har Isaberg investeret i fem snekanoner, som skal øge den allerede eksisterende sneproduktion med 10%. Formålet er at forlænge sæsonen og åbne for skigæster endnu tidligere. Det nye sneproduktionssystem dækker blandt andet Familjebacken og nybegynderområdet, hvor slæbeliften ligeledes har fået en kærlig hånd.

Udover mere sne byder Isaberg også på forbedringer af pisterne. Norrbacken vil blive åbnet op til aftensskiløb med ny LED-belysning, mens Gamlebacken er blevet yderligere en halv gang bredere. 

Læs mere om Skiferie i Isaberg her

Foto: Isaberg Mountain Resort

Sæsonen bliver nu længere i Isaberg


Skisæsonen i Värmland bliver en måned længere

Fremmod vinteren har destinationen Ski Sunne i Värmland også investeret i sne. Der skrues ikke bare lidt op for snemængden i Värmland denne vinter, det er så meget, at Ski Sunne åbner for skigæster allerede 1. december, næsten en måned tidligere end normalt. De nye snekanoner skal dække stort set hele landskabet og er ikke den eneste investering i området i år. Et andet tiltag er en ny fun park. Parken skal ligge på et uudnyttet område af den eksisterende Ekebybacken, og giver mulighed for leg og udfordring til alle. 


Der kommer en ny funpark til de unge


Nye udfordringer til alle Idre Fjäll 

I Idre Fjäll lægges der vægt på, at der er stor variation i pister og oplevelser for alle på tværs af alder og niveau. Derfor har området frem mod kommende sæson investeret i endnu mere variation af skiområdet. Udviklingen af Aske-stigen er fortsat i gang og der kommer to nye skicross baner og et nyt øveområde for de yngste børn, hvor skistilen pudses af med sjove udfordringer. 

Læs mere om skiferie i Idre Fjäll her

Foto: Visit Sweden

Skønne Idre Fjäll fortsætter med at have fokus på masser af sjov for børn og unge


Kæmpe investering i Branäs skiområde

Frem mod sæsonen 2019/20 gennemgår Branäs en stor forvandling med en samlet investering på 61 mio. svenske kroner. Området får en ny 6-stols ekspreslift, som skal erstatte to eksisterende lifte på den nordlige del af Branäsberget. Den nye lift skal fordoble liftkapaciteten i området og kan hver time transportere 2.600 skigæster til toppen. Den nye lift bidrager ligeledes til et mere sammenhængende skiområde med lukningen af de to gamle lifter.

Branäs får også en ny blå pist. Pisten skal strække sig fra toppen af Branäsberget og gå gennem skoven, hvor skiløbere kan nye en fantastisk udsigt over Branäsdalen. 

Læs mere om skiferie i Branäs her


Med en investering på 61 millioner, kan skiløber i Branäs se frem til en stor forbedring af området

Læs mere om skiferie i Sverige her

Find store hytter i Sverige her

Se flere nyheder fra Sverige her

10 skiområder tæt på København


Skiferie forslag i Sälen

VASABYN 827Ö, Færge ... VASABYN 827Ö, Færge ... Bil fra 581,-/pers.
VRÅKEN 8 C, Færge + ... VRÅKEN 8 C, Færge + ... Bil fra 441,-/pers.
TROLLBÄCKEN 122 Ö, F... TROLLBÄCKEN 122 Ö, F... Bil fra 677,-/pers.
NOVAVÄGEN 10A, Færge... NOVAVÄGEN 10A, Færge... Bil fra 660,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder