Den Komplette Uge 7 Guide

Den Komplette Uge 7 Guide

Der er mange ting, man skal have styr på inden skiferien. Vi har samlet alt det vigtigste i denne guide. Tips og tricks til kør-selv skiferie, Afterski musik, bedste ski apps, pakkeliste m.m.

Du kender det godt. Du skal på skiferie om få dage, og pga. arbejde, skole, sport, børnene, eller andet har du ikke nået alt det du skulle have på plads inden skiferien. Det betyder at du bliver stresset, bliver irriteret i de sidste minutter inden afrejse, eller måske bare glemmer halvdelen af de ting du skulle have pakket. Men bare rolig. Vi har har gjort vores bedste for, at give dig et komplet overblik over alt du skal vide, inden du tager på skiferie. 

Læs også vores guide til skiferie i uge 8.

I denne store komplette guide over 7, vil du kunne læse om:

De bedste apps til skiferien - Vi har testet det store udvalg

Den store Pakkeliste - Har du husket alt?

Afterski playliste - Sange der kan få enhver op på bordene

De bedste afterski drinks - Opskrifter til lidt hjemme hygge

Kør-selv tips - Hvad skal du være opmærksom på hvis du kører selv

Test skibindinger - Undgå at ødelæg knæene

Webcam (hvordan er vejret) - Se live video fra, der hvor du skal hen

Vores små tips - Vi giver små tips, der kan give dig en bedre skiferieDe 5 bedste apps til skiferien

Efter at have testet +50 apps til skiferien, har vi indsnævret hvilke du skal downloade til din smartphone. Der findes rigtig mange gode apps, der kan gøre skiferien bedre og sjovere. Vi har samlet de 5 bedste ski apps, i en verden der vælter i apps til skiferien. Du kan finde et hav af forskellige, men det er måske kun 5-10 % af dem, som du egentlig får brugt efter du først har downloadet dem. Flere af disse apps kan anvendes hjemmefra og når du er på skiferie.

Læs om de 5 bedste apps her

Den Ultimative Pakkeliste

Det er det samme hvert eneste år. Du skal til at pakke, og du har ingen ide om hvad du skal tage med og hvad du skal lade ligge hjemme. Selvom du synes, at du kun har pakket det mest nødvendige, ender det oftest med, at du har minimum 2 par bukser 3 t-shirts og 1 hawaii skjorte for meget som du aldrig får brugt. Men det tror man bare når man pakker. Vi har lavet en pakkeliste med ALT du skal huske, og den er så smart lavet, at du kan klikke af i felterne, når du har pakket hver enkelt ting. Så sæt noget afterski musik på og kom i gang med at få pakket.

Se pakkelisten her
De bedste afterski sange

Vi har forsøgt at samle alle de bedste afterski sange, som kan få humøret op hos de fleste. Vi kender alle følelsen af, at komme ned fra en lang dag på ski, hvor man er lidt træt i både hoved og krop, men pludselig står der en kæmpe fadøl foran dig og "Hey Baby" med Dj Ötzi blæser ud af højtalerne! Med et sker der noget som ingen kan forklare, din krop begynder automatisk at nynne lidt med på sangen og måske din hofte stille og rolig laver små udsving. Playlisten indeholder de bedste afterski sange, så du kan få stemningen helt i top på din skiferie eller fest. Musikken får selv de mest generte til at synge med på alle klassikerne. 

Se Skisport.dk Afterski playliste her

De bedste afterski drinks

Vi har samlet opskrifter på de bedste afterski drinks, så du/i selv kan lave de bedste fra baren derhjemme. Drinksene er opdelt i kategorierne "Når i lige er kommet ind fra pisten", "Når festen begynder at tage fart" og "Når festen skal gå rigtig hurtigt og gerne må blive vildere". Husk at selvom alkohol kan løfte stemningen, men skiløb og drinks er ikke altid en god cocktail. Husk hovedet :)

Se de bedste afterski drinks her

De bedste tips og tricks til kør selv skiferien

Kender du fornemmelsen? Man står og skal af sted på en kør selv skiferie, men man synes, der er noget man har glemt? Det er først når du holder 300 m oppe ad den sidste bakke, inden du er ved hotellet, at du finder ud af, du har glemt snekæderne. Tjek de vigtigste ting selv! Det er altid en fordel at få tjekket alt på bilen. En stor del af tingene kan du selv tjekke derhjemme.

Læs om de bedste tips og tricks til kør selv herTest dine skibindinger - inden de tester dine knæ

Testen alle bør udføre inden dagen starter på pisterne. For mange danskere vil skiferien slutte anderledes end forventet, nemlig med en skade, der kræver lægeassistance og hjemtransport til Danmark. Knæskader på ledbåndet er den hyppigst forekommende alvorlige skiskade, som primært sker ved, at skibindingerne ikke udløses ved fald. Ved at lave en enkel test af skibindingerne, inden man tager skiliften, nedsætter man risikoen for en ledbåndsskade i knæet markant.

Læs her hvad du skal gøre for at teste dine bindinger
Webcam oversigt

Vi gør det selv og vi ved at du også gør det. Står man og skal på ski, kan man næsten ikke lade være, dagligt at tjekke live webcams fra den destination men snart skal til. Find live billeder fra vores store liste af webcams, hvor du kan se om du skal ned og køre frisk nyfalden sne, eller du skal ud og vandre på de grønne pister. 

Se alle webcams her

Skisport.dk's bedste tips til en god skiferie:

1. Vær i god tid!
På skiferier og især i uge 7, kan skiområderne være ekstra hårdt pressede. Det kan betyde liftkø, ventetid på restauranter osv. Så selvom i forsøger at planlægge jeres skiferie fra A-Z skal der relativt lidt til at skubbe planerne. Tænk på at hvis i synes det er en god ide at mødes ved liften kl. 9. Så synes 5.000 andre mennesker det nok også. 

Det gør sig også gældende hvis du er helt ny på ski. Har du børn der skal i skiskole eller andet du skal nå, så hellere komme 15 minutter for tidligt end for sent. Der er intet værre end, at stå med sure skilærere, stressede forældre og grædende børn. 

2. Hav tålmodighed
Alle ski destinationer har uger hvor de er ekstra hårdt presset. Der kan derfor opstå situationer, hvor din tålmodighed kommer på prøve, enten pga. lift kø eller sågar på på bilturen eller i lufthavnen. Tag det rolig og nyd det, du er på ferie!

3. Rendevouz 
Er i en større gruppe, så find jer et fast mødested, hvor i altid kører hen til hvis i bliver væk fra hinanden. Det kan ske for alle at mobilen løber tør for strøm, eller at sigtbarheden er dårlig og i glemmer/mister en mand. Hvis er derfor aftaler et fast mødested, så kan i altid finde hinanden. Men lad nu være med at vælge steder som foran skiskolen eller midt på "Rote 8'er". Find et sted, som kun I, ville vælge som mødested. 

4. Aldrig gå ned på grej
Grej kan være rigtig mange ting. Det kan være alt lige fra, et ekstra par handsker til en varm dunjakke. Eller en Mars bar for den sags skyld. På en skiferie er det naturen der bestemmer, så du kan godt komme ud for, at lifter går i stå i længere perioder. Eller at der bliver rigtig koldt. I sådan situationer, kan det være smart at have lidt proviant i tasken, eller et par ekstra skihandsker. 

Lige nu er der masser af tilbud at finde på skitøj og og skiudstyr til herrer, damer og børn

Vi håber at du får en fantastisk skiferie, og ønsker at give dig den bedst mulige vejledning til at rejsen bliver en succes. Har du nogle du selv nogle forslag til gode råd eller måske andre tips & tricks, så send os en mail på info@skisport.dk.

Du kan læse mere om skiferie i uge 7 her >>


Udgivet af: Claus Loft Madsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen