X-Games afholdes alligevel i Norge 2017

X-Games afholdes alligevel i Norge 2017

Det har været stor uvished om X-Games 2017 skulle afholdes i Norge, da Byrådet i Oslo afviste at finansiere et tilskud hertil. Sponsorater har nu gjort det muligt, at afholde X-Games i Hafjell!

En lille introduktionsvideo til X-Games 2017, så kan du godt begynde at glæde dig!

Nok bliver X-Games 2017 ikke afholdt i Oslo denne vinter, men det forbliver i Norge. Det er der nok en del, som er meget glade over. Det kunne man for eksempel forestille sig Yuki Kadono at være. Den på daværende tidspunkt kun 19-årige japaner rystede verden og tog guldmedaljen i Big Air Snowboard med sin perfekt udførte backside triple cork 1620 (se video nedenfor). Med en baggrund, der blandt andet hedder guldmedaljer ved Burton U.S. Open og X-Games 2016, er han favorit.

Se hvordan det så ud sidste år herunder:
Men Yuki er bestemt ikke den eneste imponerende atlet på listen. Listen bugner, som altid, af imponerende navne som Henrik Harlaut, Jossi Wells, Gus Kenworthy, Øystein Braten og mange flere. Deltagerne til X-Games udvælges altid efter to kriterier: invitation og kvalifikation. Dette betyder, at en række deltagere inviteres til X-Games og ud fra deres kunnen i en kvalifikationen udvælges det endelige sæt riders. De inviterede er indtil videre følgende i slopestyle og Big Air: 

Slopestyle

Snowboard Yuki Kadono (Japan), Max Parrot (Canada), Billy Morgan (Storbritannien), Cheryl Maas (Holland), Christy Prior (Storbritannien), Kjersti Buaas (Norge)
Ski Henrik Harlaut (Sverige), Fabian Bosch (Schweiz), Gus Kenworthy (USA), Tiril Christiansen (Norge), Johanne Killi (Norge), Emma Dahlstrøm (Sverige)

Big Air

Snowboard Mark McMorris (Canada), Sebastien Toutant (Canada), Mons Røisland (Norge), Spencer O´Brien (Canada), Jamie Anderson (USA), Hayley Langland (USA)
Ski Jossi Wells (New Zealand), Gus Kenworthy (USA), Øystein Braaten (Norge), Kelly Sildaru (Estland), Tiril Christiansen (Norge), Johanne Killi (Norge)

Henning Andersen, som er hovedarrangør for begivenheden, fortæller, at de glæder sig helt vildt til at komme i gang med opgaven og bestræber sig for at lave det bedste skisportsarrangement i Europa. Datoerne er allerede fastlagt, og hele programmet kommer til at udspille sig over datoerne 8. til 11. marts. Du kan som altid følge hele X-Games på DR3 i fuld sendetid både online og på TV.


Udgivet af: Johan Toft-Nielsen

Fakta om Hafjell
Skiområdet: 200-1030 m.o.h.
Byen: 200 m.o.h.

31 pister i alt
11 stk.
10 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 15 stk. / 13.500 pers/time

Slæbelifter: 10
Tog/baner: 1
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Hafjell

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen