« Til oversigten

Rekordbillig skiferie hvis man søger nordpå denne vinter

Skirejser er typisk ikke den billigste form for ferie, men nu giver den lave kurs i Norden gode nyheder og skiferier til Norge og Sverige bliver billigere!

Når vinteren står for døren og det bliver koldere, så finder mange danskere skiene frem. Men udgifterne til skiferien kan hurtigt løbe op med transport, indkvartering, liftkort og skileje. Men igen i år er der godt nyt, hvis man ser frem til en skiferie i Norden.

Man kan den kommende vinter få skiferien til en ekstra god pris, da kursen både på den svenske og den norske krone ligger rekordlavt. Prisen for 100 svenske kroner ligger lige nu på rekordlave 69 danske, hvilket er det laveste den har været i de seneste 10 år. Kursen på den norske krone er også samtidig faldet. 

Så ikke nok med af vores nordiske naboer er yderst tilgængelige for den årlige skiferie på grund af beliggenhed, de er også yderst attraktive i år, da man ved at kigge nordpå kan få meget mere skiferie for pengene. 

Foto: Daniel Bernstål
Både Norge og Sverige er kendt for at have fantastiske funparks til børn

Det billigste siden 2009

Danskerne har virkelig en valutafordel lige nu, vi oplever faktisk det billigste niveau siden 2009. Det betyder, at skiferien, en ferieform der normalt ligger i den dyre ende, i år kan fås til en meget fornuftig pris i Sverige. Så det er i denne sæson, man skal prøve skiferie, hvis man har valgt det fra pga. prisen tidligere, eller måske tage på en ekstra lille tur, hvis man har plads i budgettet”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Med den nuværende kurs i Sverige betyder det, at man som dansker kun betaler 69 kroner for 100 svenske, hvor de to valutaer tidligere har ligget væsentligt tættere. 

"Hvis man ikke har prøvet at tage til Sverige tidligere, så er der ekstra god grund til det nu med den rekordlave svenske krone. Skiferie kan næsten ikke blive billigere, også når det kommer til leveomkostninger på destinationen. Går man ud og spiser, sparer man penge, og herudover er der en lav moms på fødevarer i Sverige, så man behøver ikke tage maden med hjemmefra, hvis man bor i hytte. Det er med andre ord yderst favorabelt pt. at feriere og købe ind i Sverige", siger Ann Lerhmann Erichsen, forbruger økonom i Nordea. 

Særligt i Sverige kan det være attraktivt at tage på skiferie i år, selv hvis man endnu ikke har prøvet denne ferieform af. Ikke nok med at det er billigere end normalt, så gør en række af de svenske skisportsområder en dyd ud af at tiltrække flere danske turister. Et eksempel er Kläppen, hvor priserne på liftkort eksempelvis ikke er sat op i forhold til sidste år, men vil være billigere grundet kursen, samt at børn op til 8 år kører gratis i lift, hvis barnet bærer hjelm. 


Måske det er i år, at du skal slå dine første sving på pisten?


Man kan mærke det på bookingerne

Der er allerede mange danskere, der har opdaget, at de kan få årtiets billigste skiferie i år som følge af den lave valutakurs, for vi har allerede godt booket i julen og er 30 % foran på vores salgstal. Dén tendens tilskriver vi i høj grad valutafordelen. Herudover kører vi med, at man får gode rabatter på både liftkort og skileje, hvis man bestiller inden udgangen af november, og det er traditionen tro også noget, der rykker”, siger Magnus Noppa fra Kläppen.

Man kan også spare op mod 50 %, hvis man rejser på skiferie uden for højsæsonen. Eksempelvis er der store summer at spare i Mullsjö i ugerne 2-6 og 12-14. Der er også gode tilbud at hente i Kläppen, Stöten, Orsa Grönklit, Lofsdalen og Åre. 

Så hvis årets skiferie endnu ikke er bestilt, kan det godt betale sig at få det gjort inden der bliver udsolgt!


Måske man skulle tage en tur ekstra skiferie til Sverige i år?

Godt for klimaregnskabet og pengepunger

"Udover valutafordelen lægger flere og flere forbrugere vægt på klimadagsordenen, når de forbruger, både til hverdag og ferier, og køreturen til Sverige er ikke så lang, så det gavner både klimaregnskabet og pengepunger", siger Ann Lehmann Erichsen


Se skirejser til Norge her
Se skirejser til Sverige her

Skiferie forslag i Kläppen

Gusjöbyns tomtområde... Gusjöbyns tomtområde... Bil fra 573,-/pers.
Horrmundberget 412, F... Horrmundberget 412, F... Bil fra 828,-/pers.
Sjungarbacken 1132, F... Sjungarbacken 1132, F... Bil fra 1.250,-/pers.
Sjungarbacken 1080, F... Sjungarbacken 1080, F... Bil fra 578,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder