Trysil og Hemsedal bliver endnu bedre

Trysil og Hemsedal bliver endnu bedre

Nordens alper gør klar til den kommende sæson, og byder på en række nyheder, som skiglade gæster godt kan begynde og glæde sig til. Se her hvorfor.

Der er frem mod vinteren 2019/20 blevet investeret på flere af de norske skidestinationer, og der gøres klar til at imponere de mange skigæster, der i løbet af skisæsonen rejser mod nord.

Sæsonen 2019/20 bliver også sæsonen, hvor det bliver endnu nemmere at komme på ski i Norden. Den nye lufthavn Scandinavian Mountain Airport åbner i Sälen og tilbyder direkte fly fra Aalborg og København. Det glæder Linda Morell, PR-ansvarlige hos SkiStar:

 ”Det er rigtigt dejligt, at vores danske naboer nu har fået endnu bedre muligheder for at besøge de skandinaviske fjelde og opleve førsteklasses skiløb. Når du lander i Scandinavian Mountains Airport, skal du bruge 10 minutter på at komme til Hundfjället og 40 minutter til Trysil, inden du er klar til at stå på ski på pisterne.”

Åbningen af den nye lufthavn kommer altså til at gavne de danske skiturister uanset om de skal til Norge eller Sverige.

Læs mere om de nye afgange og Scandinavian Mountain lufthavn her.

Stor Guide: Sådan bruger du den nye Scandianvian Mountains Airport.


Beliggenheden er genial. Der er ingen vej til Trysil eller Sälen fra lufthavnen. Mere sne og nye pister på vej i Trysil

Frem mod vinteren arbejdes der på højtryk i Trysil, for områdets pister skal gøres endnu bedre inden sæsonstart i december. Trysil har investeret i et nyt snesystem, som skal sørge for endnu højere snesikkerhed og give skigæsterne endnu mere sne at boldtre sig på. Snesystemet kommer til at strække sig over den 2.400 meter lange nedkørsel fra toppen af Backe 13 til liften T1 Liekspressen.

Det nye snesystem gøres muligt ved hjælp af et nyt vandreservoir, som er nybygget oppe på fjeldet.

For at forbedre pisterne yderligere udvides de populære bakker 15 og 19, så der gøres plads til endnu større sving og flere mennesker på pisten.

En anden opgradering, som Trysil får til sæsonen 2019/20 er en ny stor restaurant på bakke 53 oppe i skiområdet, så der bliver plads til flere sultne skiløbere. Den nye restaurant kommer til at hedde Restaurant Fjellroa og skal erstatte den allerede eksisterende Restaurant Skipaviljongen. 

Læs mere om skiferie i Trysil her

Se alle skiferier til Trysil her

Foto: Skistar

Trysils velpræparerede pister bliver endnu bedre


I Hemsedal venter nye pister og opdatering af børneområdet

Børnene kan godt begynde at glæde sig til skiferien til i Hemsedal, for Valleskogen og børneområdet opdateres med nye lys- og lydeffekter, så det bliver endnu sjovere for de mindste.

En anden nyhed de danske skigæster kan glæde sig til frem mod sæsonstart er den nye Totteskogsheisen-lift, som åbner til sæsonstart 2019. Den nye lift skal forbinde hytteområdet Totteskogen med resten af skiområdet ved hjælp af den nye løjpe 52 Fýriløypa, så det bliver endnu nemmere at bo med ægte ski-in/ski-out. Fra toppen af Hollvin Express åbner endnu en ny pist, 53 Sentrumssvingen, som skal skabe nemmere vej til 49 Sentrumløypa og videre til centrum eller Totteskogen. Hemsedal vil i sæsonen 2019/20 altså blive langt mere sammenhængende og tilgængeligt end tidligere. 

Læs mere om skiferie i Hemsedal her

Se alle skirejser til Hemsedal her

Foto: Skistar

Børneområdet i Hemsedal bliver endnu bedre til vinteren 19/20


Hør alt fra vores sidste besøg i Hemsedal her:


Læs mere om skiferie i Norge her

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Fakta om Trysil
Skiområdet: 350-1100 m.o.h.
Byen: 360 m.o.h.

65 pister i alt
20 stk.
17 stk.
17 stk.
11 stk.

Lifter: 32 stk. / 35.200 pers/time

Slæbelifter: 17
Stolelifter: 6

Mere om skiferie i Trysil

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen