Stå på ski med landsholdet

Stå på ski med landsholdet

I slutningen af marts er det muligt at køre på ski sammen med Danmarks bedste skiløbere samt på nærmeste hold se dem konkurrere om Danmarks-mesterskabet.

Har du altid drømt om at teste dine skifærdigheder mod landets bedste skiløbere? Og er du nysgerrig efter at se, hvor hurtigt det egentligt går, når Danmarks bedste skiløbere kæmper om hæder og medaljer?

Så har du en enestående chance for at prøve begge dele, når der i slutningen af marts inviteres til SkiStar Winter Games i den norske skidestination Trysil. Netop Trysil er stedet, hvor det danske skilandshold har fast træningsbase i løbet af vinteren, ligesom flere danske skiklubber også benytter stedet som træningsbase.

SkiStar Winter Games afvikles i et samarbejde mellem Danmarks Skiforbund og firmaet SkiStar, der ejer skianlægget i Trysil sammen med flere andre anlæg i Norge, Sverige og Østrig.

Slalom og pukkelpist

Arrangementet starter torsdag den 28. marts, hvor deltagerne kan teste deres slalom-egenskaber. Her afvikles der nemlig parallel-slalom, hvor både deltagerne, landsholdsløberne og deres trænere deltager.

Dagen efter, fredag den 29. marts, er der først morgenskiløb med landsholdsløberne, og om eftermiddagen kan man overvære Danmarks-mesterskabet i parallel-slalom. Om aftenen kan man teste sine evner udi pukkelpist sammen med det danske freestyle-landshold.


De to sidste dage, lørdag og søndag, kan man på nærmeste hold overvære Danmarks-mesterskabet i henholdsvis slalom, storslalom og Super-G.

Konkurrencerne foregår på Høgegga, som er det faste træningsområde i Trysil både for det danske skilandshold og for andre eliteløbere.

Foto: Skistar.com

Giv den gas med Christoffer Faarup, Kristine Roer Madsen, Bastian Blaafalsk og Christian Skov Jensen


Løbere glæder sig

Blandt de deltagende danske landsholdsløbere i SkiStar Winter Games er navne som Christoffer Faarup, Kristiane Roer Madsen, Bastian Blaafalk og Christian Skov Jensen. De danske løbere, hvoraf flere kommer direkte fra VM i Åre, Junior VM i Val di Fassa og Ungdoms OL i Sarajevo, ser frem til at møde danske skiturister på en anderledes måde end normalt.

Hos SkiStar ser man frem til arrangementet.

-"Trysil er allerede danskernes foretrukne skiferiested i Norge, og vi er glade for, at det alpine danske skilandshold har valgt at træne her. Vi er glade for nu at kunne vise de fremragende træningsfaciliteter, som vi har i Trysil, frem for danske skiturister," siger Turid Backe-Viken, der er salgs- og markedschef i SkiStar Trysil.

Hun mener, at arrangementet er win-win for alle parter.

-"Via SkiStar Winter Games kan danske skiløbere komme tættere på deres landshold, og det kan forhåbentlig skabe inspiration og få flere til at dyrke skiløb på konkurrenceplan," siger Turid Backe-Viken.

Læs mere om skiferie i Trysil her

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Fakta om Trysil
Skiområdet: 350-1100 m.o.h.
Byen: 360 m.o.h.

65 pister i alt
20 stk.
17 stk.
17 stk.
11 stk.

Lifter: 32 stk. / 35.200 pers/time

Slæbelifter: 17
Stolelifter: 6

Mere om skiferie i Trysil

Find tilbud på skirejser