St Martin får ny højhastighedslift

St Martin får ny højhastighedslift

Alle, der har prøvet at tage med skilift op fra St Martin de Belleville – den lavest beliggende by i Val Thorens dalen – er klar over det.

Den første tur med kabineliften gik egentlig fint. Problemet opstod ved lift nummer to, St Martin 2. Den oplevede alle som både langsom og en flaskehals af de større.

“Særligt først på eftermiddagen, når folk havde været ned at spise frokost i St Martin og skulle tilbage i terrænnet, kunne der være meget lang kø ved den anden lift”, siger Per Hjorth, der driver rejsebureauet Happy Skiing, og som kender St Martin bedre end de fleste.

Han glæder sig til den kommende lift, der bliver en hurtig sekspersoners stolelift.

“Den nye lift får en halvtreds procents forøget effekt, hvilket tydeligt vil kunne mærkes. Men den kommer også til at koste 135 millioner kroner, næsten tre gange så meget som kabineliften kostede”, siger Per Hjort.

Den nye stolelift fra St Martin bliver sandsynligvis med vindskærm, så turen op ikke bliver isnende kold på dage med mange minusgrader og stærk blæst.

I forløbet har nogle ment, at det vil være bedre IKKE at bygge vindskærme på stolene, fordi liften vil blive mere sårbar i stærk vind. Alt tyder dog på, at skiløberne får skærme at sidde i læ bag.

Trods sin alder bliver den gamle St Martin 2 lift ikke skrottet. Den skal i stedet bruges som fornyelse for en endnu ældre, to-personers lift, der går fra Le Bettaix, så skiløbere fra den lavest beliggende del af Les Menuires får lettere vej op til byen.

Vi har tidligere besøgt St Martin de Belleville og gourmet restaurenten som er hele turen værd, læs om vores besøg her

Udgivet af: Jesper Svennum

Rejsebureauer til St. Martin de Belleville
Fakta om St. Martin de Belleville
Skiområdet: 1300-3200 m.o.h.
Byen: 1400 m.o.h.

600 pister i alt
200 km blå
250 km rød
150 km sort

Lifter: 189 stk. / 230.000 pers/time

Slæbelifter: 86
Tog/baner: 3
Stolelifter: 66
Kabinelifter: 35

Mere om skiferie i St. Martin de Belleville

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen