Sæsonens første snefald

Sæsonens første snefald

De første skidestinationer i Sverige har netop fået sne – en stor dag for skifolket og de lokale på destinationerne. Herudover kan populære Idre Fjäll nu tilbyde skigæster de første ture i løjperne.

Det første snefald i Sverige har i år allerede tilgodeset Sälen, Kläppen og Stöten, hvilket indebærer, at store dele af den svenske fjeldkæde har fået sne. Herudover kan de lokale i Idre Fjäll, Lofsdalen, Vemdalen og Åre også nyde synet af det hvide guld fra himlen, som lægger sig fint tilrette på bakker og bjerge og gør klar til de mange tusind skiløbere, der snart vil både køre og flyve ind til området.

Skidestinationen Idre Fjäll, som tæller blandt de mest populære også blandt danskere, åbner herudover i morgen, lørdag den 14. oktober. Det er rekordtidligt, noget helt nyt og et resultat af, at destinationen nu løbende samler og gemmer sne under særlige forhold og herudover producerer sne også i løbet af sommermånederne.

"Det er en stor nyhed for entusiastiske skiløbere", siger Tomas Ringsby, fungerende VD i Idre Fjäll. ”Vores geografiske beliggenhed med fastlandsklima gør, at Idre Fjäll normalt får sne tidligere end de fleste andre skisportssteder. Men fordi vi herudover har teknologien til at bevare sne fra sidste sæson og producerer ny sne i løbet af sommeren, kan vi faktisk selv bestemme præcis hvilken dato vinteren starter”.


Der åbnes for langrendssporene i morgen, lørdag den 14. oktober, og blot en uge senere åbnes op for det alpine skiløb.

”Idre Fjäll har løbende igennem årene mærket en øget efterspørgsel på en tidlig sæsonstart, ikke mindst fra dedikerede skiløbere, der bor i mindre snesikre områder, men også fra de forskellige landshold og Vasaløbs-løberne. Mange har allerede booket den første skiferie her, og det tegner til at blive en virkelig god sæson”, siger Tomas Ringsby.

> Læs mere om skiferie i Idre Fjäll her.
> Få overblik over udbuddet af indkvarteringer i Idre Fjäll her.

Udgivet af: André Moth Andersen

Fakta om Idre Fjäll
Skiområdet: 442-960 m.o.h.
Byen: 442 m.o.h.

40 pister i alt
16 stk.
9 stk.
6 stk.
9 stk.

Lifter: 27 stk. / 25.500 pers/time

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 4

Mere om skiferie i Idre Fjäll

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen