« Til oversigten

Serfaus-Fiss-Ladis vil have fat i familien Danmark

Skiområderne har planlagt vinterens markedsføring, og en af de destinationer der har savnet Danmark i overnatningsstatistikken er østrigske Serfaus-Fiss-Ladis.

Det har de besluttet at ændre på. I den forbindelse har vi sat os for at kigge nærmere på skiområdet.

Vi har kigget lidt nærmere på skiområdet og hvorfor det flere gange er kåret som Alpernes bedste familiedestination, for det er det flere gange af såvel magasiner som onlinemedier.

Serfaus-Fiss-Ladis ligger på et højt og solrigt plateau i 1.400 meters højde, og hele sceneriet omkranses af mægtige bjergkæder, hvor flere af toppene rager mere end tre kilometer op. Byen Serfaus er bilfri, og al transport foregår med en lille, men effektiv underjordisk metro.

Varieret område og mange andre aktiviteter
Skiløbet i Serfaus–Fiss–Ladis byder på pister i alle sværhedsgrader. Der er i alt 212 kilometer pister i området, og af disse er de 47 blå, de 121 røde og de 28 sorte. Derudover finder man 16 kilometer upræpareret pist. Børn og familier vil finde ro på de brede og hyggelige nedfarter og eksperterne kan opleve adrenalinkicket på de sorte og stejle pister. 70 % af området ligger over 2.000 meter og det er dermed særdeles snesikkert.

De hyggelige byer, de bilfri zoner og de mange lette nedfarter betyder, at især børnefamilier kommer igen år efter år, og man gør meget for at forkæle de yngste og deres forældre. I skiskolen har man lavet små parker, hvor børnene kan tage på opdagelse, og en af favoritterne er Bertas Kinderland, hvor man kan løbe på ski, køre i karrusel, løbe på en konkurrence-piste specielt til børn, lege indianere i tipien og spise i familierestauranten. Et sikkert hit er de snescootere, som er beregnet til børn. Er man fyldt seks år, kan man leje sit eget køretøj og prøve den afmærkede rundstrækning – endda til en meget fordelagtig pris. Hvis familiens alleryngste endnu ikke kan løbe på ski, findes der flere børnehaver i området. Her underholdes børnene med rutsjebaner, kuglebad og forskellige spil, mens resten af familien er i skiskole eller prøver området af på egen hånd.

Alternative aktiviteter til skiløbet er der mange af. Sammen med en paragliding-guide kan man se terrænet i fugleperspektiv, og med familien kan man have sjov på en af kælkebanerne. Området byder også på en hel del langrendsmuligheder, og på isstadion kan man løbe på skøjter.


Specielt for børn – Børneland på størrelse med 17 fodboldbaner

En meget stor del af skiområdet i Serfaus–Fiss–Ladis – et areal på hele 125.000 kvadratmeter – er reserveret til børnene, og her tager maskotterne Murmli og Berta imod. Når skiskolen tager over, undervises der af veluddannede skilærere, som på forskellige sprog – også dansk – lærer børnene at beherske teknikken. Efter formiddagens timer på pisten er der mulighed for pause på en af de særlige børnerestauranter, inden legen og undervisningen fortsætter efter frokost.

I Serfaus–Fiss–Ladis udlejes smarte selvkørende barne- og klapvogne, og med en sådan er det straks lettere at bevæge sig rundt i det smukke vinterlandskab.

Børnene er sat 100 % i centrum, i en af områdets lifte fortælles der via højtalerne historier om områdets dyr, i terrænet er opsat flere ”kunstige” dyr, når børnene sidder på dem eller rører ved dem siger dyret 

Show, akrobatik og stunts – 3 ugentlige opvisninger

I løbet af vinteren opføres tre forskellige shows i Serfaus–Fiss–Ladis. Forestillingen ”Adventure Night Serfaus” er fuld af farverige indslag, akrobatik og spektakulære stunts og kan opleves fra starten af januar hver onsdag aften i Serfaus. I Fiss optræder freeridere, dansere, akrobater og motorcykelkørere side om side på springbakken, hvor de med forestillingen ”Nightflow”, der afvikles hver tirsdag fra slutningen af december, tager tilskuerne med på en actionfyldt tidsrejse. I Ladis udgør den gamle borg rammen om forestillingen ”Magic Ladis” – et stort lyd- og lysshow for hele familien, der vises hver torsdag fra slutningen af december.

Læs mere om den Østrigske familiedestination Serfaus-Fiss-Ladis her

Skiferie forslag i Serfaus-Fiss-Ladis

Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder