Så er skisæsonen i gang i Norge

Så er skisæsonen i gang i Norge

De første skiområder har åbnet for ivrige skiløbere, og der kommer hele tiden flere til, så der er rig mulighed for at få tidlig sne under skiene i de norske fjelde.

Online: 12/11 2008

De første skiområder har åbnet for ivrige skiløbere, og der kommer hele tiden flere til, så der er rig mulighed for at få tidlig sne under skiene i de norske fjelde.



Kulden har ramt de norske fjelde, og det er godt nyt for skiløbere, som tripper for at få sne under skiene. For kulden har betydet, at der flere steder er faldet naturlig sne, som bliver suppleret op med kunstsne. De første lifter kører allerede i flere norske skiområder, og flere kommer hele tiden til.



Geilo åbnede sine første lifter den 7. november og tilbyder også to km langrendsløjper samt den nederste del af terrænparken.



Kvitfjell har også åbnet sine pister for ivrige skiløbere. Det skete forrige weekend, hvor flere end 500 skiløbere flokkedes for at teste årets første sne. Kvitfjell har på nuværende tidspunkt cirka en kilometer pister åbne, og gnistrende nattefrost med stabile minusgrader sikrer gode forhold på bakkerne.



3,5 kilometer pister klar i Hemsedal

En af de næste i rækken er Hemsedal, de skandinaviske alper, som blænder op for vintersæsonen den 14. november. Her er der indtil videre 3,5 kilometer pister klar, efter at området har nydt godt af et fint snefald sidste weekend, som har sikret cirka 20-30 cm nysne i den del af terrænet, der ligger over 1000 meter over havet. Det er Hemsedalsløypa, Holdeløypa og Hamarløpa der er klar til sæsonstart.



Flere følger snart

På de åbne destinationer bliver der konstant arbejdet for hele tiden at kunne åbne flere pister, mens frostgrader og snefald sikrer, at en lang række skiområder snart følger efter og åbner portene for de spændte skiløbere.
Her er listen over de fleste norske skisportsområders sæsonstart:



Skeikampen: 1. november

Kvitfjell: 1. november

Gaustablikk: 1. november

Kongsberg: 6. november

Geilo: 7. november

Hemsedal: 14. november

Trysil: 14. november

Hafjell: 15. november

Oppdal: 15. november

Hovden: 22. november

Beitostølen: 22. november

Vrådal: 29. november

Rauland: 29. november



Fotoet til højre er fra Hemsedal Skicenter.


Så er skisæsonen i gang i Norge - Billede 217

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen