Så starter arbejdet med at opføre ny lift på Hedeland  Skicenter

Så starter arbejdet med at opføre ny lift på Hedeland Skicenter

Efter at have brugt sommeren på at nedtage den ene af tre lifter på Hedeland Skicenter er Roskilde Skiklub nu klar til, sammen med leverandøren, at påbegynde opførslen af den nye lift.

"Det har været en travl sommer.", siger skiklubbens formand KimTruesen, "Efter vi fik byggetilladelsen i juni, har vores frivillige knoklet stort set hver weekend med at nedtage den gamle lift, og klargøre til den nye. Liften skulle fjernes, de elektriske installationer skulle nedtages, der skulle graves en knap 300 meter lang rende til de nye sikkerhedssystemer, planeres jord og fjernes bevoksning, og meget mere. Men, nu er vi helt klar, og arbejdet med at opføre den nye lift starter på mandag!".

Udover de frivillige har en række lokale virksomheder også hjulpet til, med både sponsorater, maskiner og arbejdskraft: "Der er en del af de lokale virksomheder der har været rigtigt flinke til at hjælpe os, når vi har stået i situationer hvor vi med kort varsel har haft brug for f.eks. en særlig slags maskine, en kran eller lignende. Det er vi virkeligt glade for.", siger formanden.


Hov! Den ene lift mangler, hvor den ellers har været i næsten 30 år, og alt er klar til at opsætte den nye.

Liften bygges i løbet af fem dage

Den nye lift anlægges af leverandøren og skiklubben i samarbejde. "Leverandøren kommer og styrer slagets gang," forklarer næstformand i klubben, Mads Bondo Dydensborg, "men udover hans 6 folk, er vi 4-5 mand der kommer til at være herude i alle døgnest lyse timer i de fem dage det tager at bygge liften.". Det er frivillige fra klubben der leverer arbejdskraften: "Vi er så heldige at have de bedste frivillige i Danmark – folk har taget fri fra arbejde og familie i den periode" siger Mads Bondo Dydensborg, der selv skal være med til hele opførslen: "Det er jo ikke hvert år man får en chance for at bygge en skilift", ler han, "så det kunne jeg ikke sige nej til. Jeg glæder mig til at komme igang!"


Den nye lift ligger klar til at blive sat op.

Den nye lift består af en dal- og topstation, en lang stålwire påmonteret 43 teleskopstænger, og 8 master hvorpå wiren kører.

Hvis man har lyst til at følge opsættelsen af skiliften, kan man se mere her.

Grovplanen er således:
Mandag: Udlægning af elementer (top og basestation, master, mv) i liftsporet
Tirsdag: Rejsning/installation af top og basestation, samt master. Forberedelse af opsætning af wire
Onsdag: Opsætning af wire, installation af styreboks
Torsdag: Installation af elektriske komponenter, sikkerhedssystem, mv.
Fredag: Afslutning af installation, justering af spor/wire, påsætning af medbringere, test, overdragelse/modtagelse

Sådan ser liften ud når den er færdig monteret.

Udgivet af: André Moth Andersen

Fakta om Roskilde/Hedeland Skicenter
3 pister i alt
1 stk.
1 stk.
1 stk.

Lifter: 4 stk. / 1.800 pers/time

Slæbelifter: 3

Mere om skiferie i Roskilde/Hedeland Skicenter

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen