Olympisk succes for Albertsen i Chile

Olympisk succes for Albertsen i Chile

Den alpine skiløber, 32 årige Johnny Albertsen fra Roskilde Skiklub, er netop landet i Kastrup med tre olympiske succeser i bagagen.

Online: 15/09 2009

Den alpine skiløber, 32 årige Johnny Albertsen fra Roskilde Skiklub, er netop landet i Kastrup med tre olympiske succeser i bagagen.



Midt i august genoptog Johnny Albertsen skikarrieren i forsøget på at kvalificere sig til OL 2010 i Vancouver. Han havde ikke konkurreret på internationalt niveau i 2½ år. Ingen vidste, om der var tale om en ny Mission Impossible. Men den erfarne skiløber overraskede sig selv og hele skiverdenen ved at køre sig ned under det olympiske kvalifikationskrav i Super G allerede i første forsøg. Det skete i de åbne brasilianske mesterskaber den 28. august i Valle Nevado i Chile.



Tæt på at blive ramt af jordskred

Siden fulgte et ophold i La Parva, hvor regn og sne væltede ned og holdt løberne på hotellet i flere dage. Undervejs overvejede Johnny at tage en tur til Santiago fordi alt alligevel var lukket på bjerget. Heldigvis ombestemte han sig, for lige præcis det træk, han havde tænkt sig at tage med i, blev fanget af et jordskred, og to personer blev dræbt. En voldsom oplevelse for Johnny Albertsen og de øvrige alpine skiløbere, der var fanget i La Parva.



Under kravet i super G og styrtløb

Gradvist blev vejret bedre, og i sidste uge kom der endelig gang i skitræningen igen. Og selv ulykken sad fast på nethinden, lykkedes det alligevel for Johnny Albertsen endnu engang at køre sig ned under OL kravet i Super G, da konkurrencerne efter flere dages ventetid kom i gang igen. I styrtløb formåede han ligeledes at levere et resultat på den rigtige side af OL kravet - inden pilen pegede mod Danmark igen.



Hjemme igen – men snart skal han til Hafjell

Nu er Albertsen hjemme igen. Familien har glædet sig til at se ham, og i den kommende tid får de skam også masser af glæde af ham. Men når sneen falder i Skandinavien, rejser han op til sin gamle hjemmebane på Hafjell, hvor han i øvrigt fik sin olympiske debut i 1994. Her vil han målrettet træne skiteknik og tilpasse udstyr. I december og januar forventer han at være klar til at levere flere resultater på den rigtige side af det olympiske kvalifikationskrav.



Da Danmarks Idræts-Forbund i foråret udpegede en række olympiske kandidater og aspiranter, var Johnny Albertsen ikke i blandt. Ingen anede, at han kunne finde på at genoptage karrieren. Nu har han overhalet de andre danske vinteratleter indenom og er den første, der i selve den olympiske sæson har leveret resultater på den rigtige side af OL kravet.


Olympisk succes for Albertsen i Chile - Billede 331

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen