Serfaus-Fiss-Ladis får ny skilift og flere andre forbedringer

Serfaus-Fiss-Ladis får ny skilift og flere andre forbedringer

Et af Østrigs store og populære skiområder får en ny lift samt en række andre forbedringer, som bare giver flere gode grunde til at lægge turen forbi den kommende vinter.

Find en skiferie til Serfaus-Fiss-Ladis her: SnowTrex.dk | Sunweb | Trip Tour

Gennem årene har vi hos Skisport flere gange været i Serfaus-Fiss-Ladis i Tyrol i Østrig, og hver gang har vi været lige imponerede over, hvor godt et skiområde, det er.

Nu bliver det tilsyneladende endnu bedre.

I løbet af sommeren har Serfaus-Fiss-Ladis nemlig bygget endnu en topmoderne stolelift, som byder på alt, hvad en skiløber kunne ønske sig. Der er tale om en otte-personers-lift, med varme i sæderne, boble og ekstra børnesikring.

Tidligere har vi særligt rost området for at have et fremragende liftsystem, men i sand østrigsk stil, så har Serfaus-Fiss-Ladis alligevel fundet et eller andet, som de lige kunne gøre lidt bedre.

Den nye lift vil stå klar til denne vinter


Mere skiløb

Der er tale om en udskiftning af ”12er”-liften, som ligger på nordsiden af Fiss, og den nye lift kommer til at gå fra 1.933 til 2.540 meters højde. Således går den lige knap 200 højdemeter længere ned ad bjerget end den gamle, og det betyder mere skiløb ad gangen, før du igen skal i en lift.


Den nye lift kommer til at have en kapacitet på ca. 3.000 personer i timen, hvilket også er en betragtelig forbedring i forhold til den gamle fire-personers-lift med en kapacitet på 1.800 personer, som den erstatter. Den nye lift kører desuden lidt hurtigere.

Tilsammen betyder den øgede længde, den højere fart og den større kapacitet, at du kan bruge mindre tid i liften (og i liftkøen) og stå mere på ski på en af de spændende bjergsider i Serfaus-Fiss-Ladis. Selvom vi flere gange på vores ture til området har bemærket, at kø ved lifterne absolut ikke er noget problem, så giver den nye lift alligevel noget ekstra skub i flowet.


”Renoverede” pister og underjordisk tunnel


Foruden den nye lift så har Serfaus-Fiss-Ladis også brugt sommeren på at revidere nogle af pisterne, for at skabe mere gnidningsfrit skiløb. Der er blandt andet anlagt en ny pist fra restauranten Leithe Wirt og ned til den essentielle pist Mittelabfahrt (no. 90).

Derudover er der bygget en underjordisk tunnel, som gør det væsentligt nemmere at komme fra parkeringspladsen i Serfaus by og over til den U-bahn, som forbinder hele byen, og som på revolutionerende vis har gjort Serfaus bilfri.

Til sidst er der to gode nyheder til de lidt mere barnlige sjæle. Der er bygget en ny kælkebane i Fiss, som med sin blide hældning er genial til familier. Det er heller ikke uimponerende, at kælkebanen får sin egen sneproduktion og belysning. 


Endnu bedre for familier

Summa summarum er altså, at vi glæder os ganske meget til at komme tilbage til Serfaus-Fiss-Ladis ved første givne lejlighed for at se, hvordan den nye lift og de andre forbedringer kommer til at få området og de tre byer Serfaus, Fiss og Ladis til at spille endnu bedre sammen.


Vi har særligt rost skiområdet for at have et fantastisk liftsystem og en super familie- og børnevenlighed, og det ser kun ud til at blive bedre fra nu af.

Indtil vi kan komme tilbage dertil, må vi tage os til takke med den her video af, hvordan et stykke østrigsk ingeniørkunst bliver til. Den er kort, og den er på tysk, men den er anbefalelsesværdig.Vi har selv besøgt Serfaus flere gange, læs om de besøg her:

- Serfaus-Fiss-Ladis - et uopdaget hjørne af Alperne

- Serfaus-Fiss-Ladis - et snesikkert familieparadis

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Rejsebureauer til Serfaus-Fiss-Ladis
Fakta om Serfaus-Fiss-Ladis
Skiområdet: 1200-2820 m.o.h.
Byen: 1427 m.o.h.

214 pister i alt
47 km blå
123 km rød
44 km sort

Lifter: 68 stk. / 90.000 pers/time

Slæbelifter: 11
Tog/baner: 1
Stolelifter: 16
Kabinelifter: 11

Mere om skiferie i Serfaus-Fiss-Ladis

Find tilbud på skirejser