Ny lift fornyr håb om ski i Schweiz fra Frankrig

Ny lift fornyr håb om ski i Schweiz fra Frankrig

Hvis du har besøgt Avoriaz, så er det ikke sikkert du kan huske schweizisk skiløb. Både for høj vind eller for lang kø til liften derover var ofte hørte undskyldninger, for manglende besøg.

Det er netop blevet bestemt at Avoriaz vil få to nye opgraderinger, hvor liften vil blive opdateret over til Schweiz. En glædelig og skøn nyhed, hvor man ikke længere skal overveje om det er turen værd derover, fordi at liften stopper 20 gange på vej over, eller om den overhovedet kører på grund af dårligt vejr.

Den ene lift vil erstatte den gamle 3-personers lift Léchère, som tog skiløbere fra Lindarets bowl og op til bunden af Mossettes og Brocheaux stoleliftene. Derfra kommer en ny 6-personers stolelift, som vil lave en helt ny sammenkobling til Champéry - Les Crosets på den schweiziske side af Portes du Soleil.


Forbindelsen bliver nu forbedret helt nede fra bowlen og over til Schweiz. (Røde pile)


Byggeriet er gået i gang

Det forventes at være klart til december og begge lifte vil kunne tage i omegnen af 2700 personer i timen med. Det vil altså sige at liftkøerne bliver væsentligt reduceret og det rygtes også, at de vil være bedre skærmet mod vind og vejr, som ofte kan være lidt vildt på disse kanter.

Alt i alt lyder det altså som en fantastisk forbedring, som vil gøre stedet mere attraktivt for det brede spektrum af skifamilierne. Det er klart den letteste løsning, hvis man vil have de nyeste på ski med over til Schweiz, for ellers skal man ud på det schweiziske væg. Ikke noget man lige tager nybegynder med på. 

Der kommer også en ny rød piste, som hedder "Les Cases" der bliver 2.500 meter og har en faldhøjde på 445m. I Morzine området kommer der også 2 nye pister en rød og en blå. 


Foto: Avoriaz.com

Der er få byer bjergbyer med pænere omgivelser end AvoriazAvoriaz kan så meget

Det er ikke kun besøget til Schweiz, som gør Avoriaz så attraktivt. Byen er bilfri og derfor er hele byen mere eller mindre Ski-in/Ski-out. Den hyggelige atmosfære som skabes af det bilfri miljø minder til tider om nogle Norske områder, hvor hyggen og idyllen er i højsædet. 


Læs mere om skiferie i Avoriaz her

Udgivet af: Patrick Berndt Pedersen

Rejsebureauer til Avoriaz
Fakta om Avoriaz
Skiområdet: 1100-2277 m.o.h.
Byen: 1800 m.o.h.

650 pister i alt
170 km blå
380 km rød
100 km sort

Lifter: 219 stk. / 225.000 pers/time

Slæbelifter: 126
Tog/baner: 4
Stolelifter: 79
Kabinelifter: 10

Mere om skiferie i Avoriaz

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen