Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat
Populært langrendsområde bliver endnu bedre

Populært langrendsområde bliver endnu bedre

Lofsdalen i Sverige, der tilbyder både alpint skiløb og langrend, har opjusteret til sæsonen 17/18 og lanceret flere nye langrendsfaciliteter som øger både kvalitet og sikkerhed.

Loftsdalen i Härjedalen ligger højt mod nord i Sverige, ikke så langt fra det kendte Idre Fjäll, dog det er ikke så kendt som mange andre skisportssteder. Der er derfor god plads, hvis man vil  stå langrend eller alpint skiløb - eller måske vil en tur ud i vildmarken på snescooter. Der er også tænkt på børnene her, så vil man hygge sig med sine børn i børneområdet, er der rig mulighed for det. 

Langrendssystemet er blevet bedre

Der er gjort en indsats for yderligere at forbedre dalområdets langrendsløjpesystem, og de tre kilometer lange elektriske lysspor har fået en ny overflade, der garanterer tidligt og godt skiløb.

Lofsdalens sammenhængende sporsystem, der kører gennem hytteområderne - så man kan hoppe direkte ud i sporet fra hytten - ind gennem skovterrænet og op til Kalfjället, hvorfra man kan nyde en enestående udsigt over hele området, får herudover en ny skibro over en vej og en ny skitunnel for at gøre skiløbet både mere sikkert og komfortabelt.

122 kilometer langrendsløjper

Lofsdalens 122 km langrendsløjper har herudover fået forbedrede informationstavler og nye spormærker. Herudover er der opført en bod, hvor man kan klargøre sine ski inden skiløbet, på Hovärkens sporcentral, et populært udgangspunkt for både langrendsløbere og vandringsfolk. Västvallen er udgangspunktet for mange skiløbere, hvorfor området også har fået langt flere parkeringsmuligheder.

Forbedringerne mod denne sæson er en del af projektet Lofsdalen Masterplan 2.0, der startede i september 2015, med det formål at tiltrække flere besøgende, både nationale og internationale. Totalt set investeres ca. 13 millioner SEK i at udvide og forbedre forholdene i Lofsdalen. 

Spor og ruter til hele året

En stor del af turistbranchen i Lofsdalen slog sig for et par år siden sammen i et projekt ved navn Masterplan 2.0, der sigter mod at øge Lofsdalens attraktivitet på et internationalt marked gennem investeringer til langrendsspor og vandringsruter, der kan bruges hele året rundt. Projektet vil nå sin slutning i december 2018, men allerede til denne sæson vil der være væsentlige nyheder, man kan glæde sig til”, siger Torsten Byström, projektleder på projektet.

Nyt er også, at langrendsspor, vandrestier og snescooterruter er blevet udstyret med endnu flere grillpladser og læhegn på smukke steder. Dette har tidligere været værdsat, og derfor har man valgt at investere i endnu flere af disse pladser på velvalgte steder i terrænet.

For at gøre det nemt for besøgende i dalen at modtage statusoplysninger, både for langrendsløbere, snescooterkørere og andre, er der tillige udviklet en app med digitale sporkort. 

Lofsdalen har i mange år haft mange danske efterskoler og fritidsklubber på besøg, og destinationen kan konstatere, at flere af dem kommer tilbage med deres familier i uge 7. Så er det de unge, der kan præsentere forældre og søskende for området og agere skiguider, og det endda nu i et opgraderet skisportsområde”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Hele 122 km spor til langrend tilbyder Lofsdalen. Indkvarteringsmæssigt kan man bo i både hytter, lejligheder og på hotel. Man kan derfor bo, som man vil, og meget af indkvarteringen er ski-in, ski-out. Specielt i januar er det attraktivt at tage til Lofsdalen, hvor man kan bo billigere end på årets største skiuger, få billigere liftkort og undgå køen ved lifterne.

Fakta Lofsdalen

- 9 lifte

- 25 pister

- Skicrossbane

- Tre funparks

- 122 km langrendsløjper

- 150 km turspor

- Bowlingbane og legeplads

Lofsdalen åbnede allerede d. 7. december og har pt. åbent indtil d. 15. april 2018.

Læs mere om skiferie i Lofsdalen

Læs mere om Langrend i Sverige her.

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Find tilbud på skirejser