Lad bilen holde ferie i Hemsedal - alt under et tag

Lad bilen holde ferie i Hemsedal - alt under et tag

Slip for at bruge unødvendig ferietid på transport. Alpin Lodge i Hemsedal har alt, hvad man kan ønske sig som skigæst.

Online: 27/10 2008

Slip for at bruge unødvendig ferietid på transport. Alpin Lodge i Hemsedal har alt, hvad man kan ønske sig som skigæst.

Alt under ét tag. Mere enkelt kan faciliteterne i Hemsedals storsatsning Alpin Lodge ikke beskrives. Det vil sige, at man som skigæst kan ankomme, parkere sin bil i det opvarmede garageanlæg under Alpin Lodge og derefter ikke have brug for den, før ferien er forbi, og turen atter går hjem mod Danmark.

”Hemsedal oplever stor efterspørgsel, og det her bliver nok vinterens bestseller,” vurderer turistchef i Hemsedal, Gunn Eidhamar.

Alle faciliteter bliver samlet
Det spændende byggeri, som ligger i Hemsedal Fjeldlandsby, rummer blandt andet 40 lejligheder og hotelværelser, som i alt har plads til 400 overnattende gæster i behagelige højkvalitetssenge, skiudlejning og – shop, legerum til børnene, bar til de voksne og restaurant til hele familien. Vil man hellere selv stå for maden, har Alpin Lodge desuden sit eget supermarked, hvor sultne skigæster kan få fyldt depoterne op.

”I dag ligger en del af tilbuddene i centrum af Hemsedal og er lidt for langt fra skicenteret. Nu får vi servicefaciliteterne samlet her. Det er godt både for os og for miljøet,” fortæller daglig leder af Hemsedal Skicenter, Trond Østby. Miljøet har også været i højsædet under konstruktionen af Alpin Lodge, som bliver opvarmet af biovarme fra en nærliggende varmecentral, som fyrer med flis og træpiller.

Alpin Lodge slår dørene op for sine første gæster den 19. december, og de kan se frem til at blive indlogeret i lækre omgivelser.
”Alle lejligheder bliver af høj standard med fliser og gulvvarme. Desuden får hver lejlighed sin egen sauna og tørrerum. Vores gæster skal have et højest muligt niveau af komfort og tilgængelighed, når de er hos os i Hemsedal,” fastslår Trond Østby.

Med hjælp fra canadiske eksperter
Både udvendigt og indvendigt er bygningerne designet med fokus på træ, sten og store vinduer med inspiration fra især Whistler Mountain i Canada, og canadiske eksperter fra Ecosign i Whistler, som lever af at udvikle skianlæg over hele verden, har været i Hemsedal for at hjælpe med udviklingen.

Med sin centrale placering ved bunden af børneanlægget er placeringen da også i top. Gæsterne i Alpin Lodge kan bevæge sig direkte til og fra de spændende pister i Hemsedals skandinaviske alper uden at spilde kostbar skiferietid på unødvendig transport.

Alpin Lodge har kostet omkring 200 mio. norske kroner at opføre og breder sig over et samlet grundareal på 11.000 m2


Lad bilen holde ferie i Hemsedal - alt under et tag - Billede 201
Lad bilen holde ferie i Hemsedal - alt under et tag - Billede 202

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen