Kronprins Frederik mødtes med de danske ski-atleter ved UOL i Lillehammer

Kronprins Frederik mødtes med de danske ski-atleter ved UOL i Lillehammer

Fredag startede en fantastisk og stor international sportevent for fire unge danske topatleter ved Ungdoms OL i Lillehammer – og Kronprinsen er med som gæst!

Over de kommende ti dage (fra d.12.-21.februar) skal Ida Brøns (alpin ski), Herman Borring Valset (langrend), Nicoline Nielsen (ski cross) og Marcus Vorre (alpin ski) dyste mod internationale stjerner til Ungdoms OL og det er ikke hvem som helst, som er kommet til Norge for at hilse på de unge ski-talenter. Kronprins Frederik deltog i dag til åbningsceremonien og mødtes med de danske atleter i OL-byen. Det danske alpin-talent Marcus Vorre, som også skal bære den danske fane ved åbningsceremoni, udtaler:
”Det er selvfølgelig en kæmpe ære at møde kronprinsen og et minde jeg vil huske for livet. Det betyder meget for mig at få oplevelser som blandt andet det her, og ikke mindst at bære Dannebrogsflaget ind til åbningceremonien. Jeg har hele tiden håbet på det, og det er et stort skulderklap, som også er en belønning for mit hårde arbejde. Det kriblede i maven, og jeg havde svært ved ikke at smile stort, da jeg gik ind med fanen. Og selvom det sportslige selvfølgelig er hovedfokus, har jeg også glædet mig enormt meget til at komme ind i OL-landsbyen og opleve den olympiske ånd som jeg har glædet mig til i efterhånden lang tid” fortæller en glad, stolt og spændt Marcus Vorre. 

Hele 13.000 deltagere sikrede sig en billet til den udsolgte åbningsceremoni, hvor Marcus Toft Vorre fik æren af at bære fanen. 
 
Kronprinsen interesseret i ungdomsatleterne
Kronprinsen var meget interesseret i at høre om atleterne mest var der for oplevelsens skyld - eller for at præstere. Svarene var naturligvis, at alle gerne vil præstere på højeste niveau, men at oplevelsen også er stor. Kronprinsen fortalte engageret om IOC, som han jo er medlem af, om sammensætningen og om, hvordan man i IOC forsøger at lade de aktive komme til orde. Desuden fik vi indblik i, hvordan Ungdoms OL betragtes som en investering. OL giver bl.a. indtægter til IOC, som bl.a. investeres i ungdomsarbejdet og fastholdelse af de store talenter i de enkelte lande. Derfor betragtes det for IOC bl.a. som succes, hvis nogen af de, der klarer sig allerbedst til Ungdoms OL også bliver blandt de allerbedste til de "rigtige" OL. Kronprinsen var også interesseret i processen op mod Ungdoms OL.
 
Besøg fra kulturminister Bertel Haarder og DIF-ledelsen
Men de unge får ikke blot fint besøg af kronprinsen. Også Kulturminister Bertel Haarder er i Lillehammer og skal møde den danske delegation i OL-byen. Derudover befinder både DIF’s formand Niels Nygaard og DIF’s direktør Morten Mølholm Hansen sig til UOL i Lillehammer hos de danske ungdomsatleter
 
1.100 atleter fra 71 forskellige lande
Til UOL deltager ca. 1.100 atleter fra 71 forskellige lande i alderen 15 til 18år. Danmark deltager med 8mand fordelt på 4atleter, 3 trænere og Chef de Mission, Jakob Ovesen, som udtaler følgende:
”De unge talenter får erfaringer fra et stort multisport-event med deltagere fra mange lande, og de kommer til at konkurrere mod de allerbedste jævnaldrende atleter. Forhåbentlig får de lyst til at træne videre, når den olympiske ild slukker i Lillehammer, så det her ikke bliver deres sidste deltagelse i et olympisk arrangement”.

Afbud fra dansk atlet pga. hjernerystelse 
Den danske ishockeyatlet Kristine Melberg Hansen også have deltaget i UOL 2016, men da hun desværre har pådraget sig en hjernerystelse under U18 VM i midten af januar, er hun desværre ikke klar til at deltage alligevel.

Mere om youth olympic games 2016:
UOL er ungdommens svar på OL og formålet er klart: Det handler om at inspirere unge fra hele verden til at dyrke mere idræt og til at leve sundt, vise solidaritet og fair play i sport. Lillehammer er fjerde by, som er vært for UOL. Tidligere værter tæller bl.a. Singapore og Nanjing, imens Innsbruck og nu Lillehammer har stået for vinterOL.


Udgivet af: Rasmus Skov

Fakta om Hafjell
Skiområdet: 200-1030 m.o.h.
Byen: 200 m.o.h.

31 pister i alt
11 stk.
10 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 15 stk. / 13.500 pers/time

Slæbelifter: 10
Tog/baner: 1
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Hafjell

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen