« Til oversigten

Nyt skiområde ved Sälen til 200 millioner kroner

Kläppen, der er beliggende i Sälen, kommer med en kæmpe satsning og udvider området med ny lift og nye pister.

15/5-2020

OBS: Grundet omstændighederne (Covid-19) er projekter udskudt og bliver derfor ikke færdigt til december 2020.


Nyt område i Kläppen

En af danskerne favoritdestinationer i Sverige, Kläppen Skiresort, udvider nu med et helt nyt område. Området vil både bestå af 5 nye pister, ny lift og et nyt hotel, som skal være beliggende i området. Området kommer til at være muligt at tilgå fra det “gamle” område, men ligeledes vil området have sin egen lift, så man kan komme tilbage til det resterende af Kläppen, men samtidig prøve alle 5 pister i det nye område.

Området kommer til at hedde “Kläppen Syd" og pisterne vil primært bestå af grønne og blå pister, så det passer til den danske familie med børn. Pisterne kommer til at ligge mellem træerne, som det meste af Kläppen gør og man vil derfor være godt skærmet mod vind og kulde. 


Det nye område Kläppen Syd kommer til at ligge i forlængelse af det øvrige område 


Områdets helt eget hotel

De 200 mio. der bliver satset kommer til at inkludere pister, lift og et helt nyt hotel. Hotellet kommer til at have 30 lejligheder og vil have ialt 140 sengepladser. Hotellets navn er allerede besluttet og vil komme til at hedde “Hotel Kurbits” og kommer til at ligge på Tranantorget, som ligger i bunden af skiområdet. Det vil altså sige det er muligt at få Ski-in / Ski-out med det nye hotel og derfor nemme dage på bjerget med familien. Frokosten kan nydes i hjemmet og dermed kan hyggen nå helt nye højder. 


Det nye hotel kommer til at ligge i bunden og tilbyder Ski-in/Ski-out


Kläppens ambitioner

Kläppen har de seneste år gerne ville kunne følge med i udviklingen og være det bedste skisportssted for børnefamilier i Skandinavien. Denne satsning glæder Gustav Eriksson, som er direktør for Kläppen anlægget og har haft meget med projektet at gøre. “Vores mål er at være Skandinavien mest oplevelsesrige vinterferiested for børnefamilierne. At vi nu udvider vores skisystem med nye pister og en ny lift er et led til at nå dette mål”. siger Gustav Eriksson.

Dette understøttes også af at Kläppen for nyligt har bygget Sveriges tredjestørste gondol. Et område som virkelig satser på det helt store og som der forventes meget af, når åbningen af det nye område bliver en realitet. 

Læs mere om gondolen her.

Der mangler en del skovfjerning og tilrettelæggelse til pisterne er helt klar. Men planen er at det skal være klar i 2020/21, nærmere dato kommer snarest. 

Læs mere om skiferie i Kläppen her


Hør mere om det nye område her (Se efter 3:13, hvor det ligger)


Skiferie forslag i Kläppen

Gusjöbyns tomtområde... Gusjöbyns tomtområde... Bil fra 474,-/pers.
Horrmundberget 412, F... Horrmundberget 412, F... Bil fra 817,-/pers.
Sjungarbacken 1132, F... Sjungarbacken 1132, F... Bil fra 1.229,-/pers.
Sjungarbacken 1080, F... Sjungarbacken 1080, F... Bil fra 570,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder