Hafjell bliver endnu bedre

Hafjell bliver endnu bedre

Efter sæsonen 2017-18 påbegyndes nemlig en omfattende ekspansion for at i mødekomme den voksende interesse fra familier.

Et helt nyt skiområde med familievenlige nedfarter, en 6-sæders lift og et nyt børneområde, er bare nogle af de nye tilbud som planlægges.

Hafjell har i løbet af de sidste par år, haft en betydelig øgning af skandinaviske gæster. At udvikle og udbygge anlægget, er således en naturlig følgevirkning.

– Ekspansionen løser de kapacitetsudfordringer som anlægget står overfor. Med en ny 6-sæders expreslift som går højt op i fjeldet, får skigæsten en helt anden oplevelse. Det nye top-punkt i Hafjell giver mulighed for at nå alle pister fra et og samme sted, siger byggeleder Tommy Viken.

Hafjell 360°

Den nye stolelift har fået navnet Hafjell 360°. Den starter ved Mosetertoppen, hvor der allerede findes skiløb på alle niveauer, samt andre skibaserede aktiviteter i et snesikkert miljø. Det nye top-punkt på 1057 meter over havet, giver besøgende en 360° højfjeldsoplevelse med udsigt over dalen og høje fjelde i alle retninger.

– Dette er en del af en større plan for udviklingen af Hafjells familieprofil, hvilket er vigtigt for satsningen på de skandinaviske og europæiske markeder fremover. Der findes et stort potentiale og nu tager vi det første skridt, siger Daglig Leder for Alpinco AS, Odd Stensrud.

Dette første skridt er vigtigt for at udvikle et komplet tilbud, som også skal omfatte nye servicefunktioner og senge. Her samarbejder Hafjell Alpinsenter med Mosetertoppen Hafjell AS, om udviklingen af de centrale områder som grænser op til anlægget, 800 meter over havet. Første fase som bliver klar til sæsonstarten 2018, er budgetteret til NOK 80 mill.

Udsigten fra toppen

Hafjell fylder 30 år

Hafjell åbnede i december 1988 og fejrer 30-års jubilæum 2018. Ekspansionen bliver en ny milepæl.

– Dette her er den bedste gave vi kan give til alle trofaste og nye Hafjell-gæster på årsdagen, siger Odd Stensrud.

Fakta om projektet

Ny 6-sæders lift med kapacitet til 2600 personer pr/time

Længde 2000 m

Fuld komfort med vindskærm og varme i sæderne

Hastighed: 6 m/s, køretid til toppen: 5 min 35 sek

5 km nye og udvidede familievenlige nedfarter

Sneproduktionsanlæg

Ny og forbedret "Frontyard for Kids"

> Læs mere om skiferie i Hafjell her
> Få overblik over skirejsebureauernes tilbud på skiferie til Hafjell her.

Se en kort præsentation af projekter her:


Udgivet af: André Moth Andersen

Fakta om Hafjell
Skiområdet: 200-1030 m.o.h.
Byen: 200 m.o.h.

31 pister i alt
11 stk.
10 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 15 stk. / 13.500 pers/time

Slæbelifter: 10
Tog/baner: 1
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Hafjell

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen