Godkendt Dansk World Cup premiere af Jonas Thor Olsen

Langrendsløberen Jonas Thor Olsen fra Københavns Skiklub blev nr. 87, da World Cup’en i langrend havde premiere i denne week-end.

Online: 24/11 2008

Langrendsløberen Jonas Thor Olsen fra Københavns Skiklub blev nr. 87, da World Cup’en i langrend havde premiere i denne week-end.



Konkurrencen fandt sted i Gällivare i det nordligste Sverige. Disciplinen var 15 km fri stil, og konkurrencen blev vundet af den unge svensker Marcus Hellner, der er lokal i den forstand, at han har trænet på løjpen dagligt i de tre år han var elev på skigymnasiet i Gällivare..



Jonas Thor Olsen beskriver sin egen indsats som ”godkendt”, men heller ikke mere:



- Resultatet er OK målt i FIS punkter, men jeg havde nok sat næsen op efter en endnu bedre præstation, for min form er virkelig god – meget bedre end den plejer at være på denne årstid, fortæller Jonas Thor Olsen.



Nu går turen videre til Finland, hvor Jonas på søndag deltager i en ny World Cup afdeling. Denne gang handler det om 15 km klassisk i Kuusamo. Her får Jonas en løjpe, der passer ham bedre:



- Løjpen i Gällivare skifter hele tiden. Op og ned, ind og ud. På en løjpe af den art, er det svært at finde en god stabil rytme, som jeg har brug for. Derfor var jeg ikke slidt, da jeg kom i mål. Jeg var ikke i stand til at få brugt min kapacitet godt nok, for jeg er ikke så hurtig til at omstille mig, forklarer Jonas Thor Olsen. Løjpen i Kuusamo har lange ensartede stræk, og det passer fint til min stil.



Jonas Thor Olsen fokuserer i denne sæson på to store begivenheder: Tour de Ski, som finder sted fra den 27.december til den 4.januar og VM, der finder sted i Tjekkiet i de sidste to uger af februar måned.

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen