Snart bliver dette Frankrigs 2. største skiområde

Snart bliver dette Frankrigs 2. største skiområde

Vi har tidligere skrevet om planerne, men denne gang lader den til at være god nok. Alpe d’Huez og Les Deux Alpes skal danne ét gigantisk skiområde.

Det er ikke altid, at større er bedre. Men ofte. Og udsigten til at de to områder Alpe d’Huez og Les Deux Alpes om ganske få år smelter sammen hører til blandt en af de bedre nyheder. Det har været på tegnebrættet i flere omgange gennem de seneste 30 år, men denne gang lader der til at være vægt bag ordene. Der er sat 350 millioner euro af over de næste par år, til at optimere både Alpe d'Huez og Les Deux Alpes.

18 minutter fra Alpe d' Huez til Les Deux Alpes

Forbindelsen mellem de to områder bliver mellem byerne Auris (Alpe d’Huez) og Mon de Lans (Les Deux Alpes), en tur der – efter planen – vil tage cirka 18 minutter. En meget overkommelig transporttid med tanke på hvor mange ekstra pistekilometer – og muligheder – den nye forbindelse kommer til at give. Pt. skal de 2 områder forbindes i 2021. Fundamentet til liften skal bestå af 18 enorme pyloner og selve banen skal være uden nogle stop. En helt fantastisk forbindelse. 

Se forbindelsen mellem Alpe d'Huez og Les Deux Alpes her


Læs mere om skiferie i Alpe d’Huez her

Læs mere om skiferie  Les Deux Alpes her

Nyt fra Alpe d’Huez

Der er flere nyheder på vej i Alpe d’Huez, hvor de er godt i gang med at opgradere liftsystemet. Den mere end 35 år gamle 20-personers gondol Télévillage, der forbinder Huez i 1.500 meters højde med Alpe d’Huez i 1.860 meters højde bliver udskiftet med topmoderne 10-personers gondoler. Fra næste vinter kan turen tages lidt hurtigere, men frem for alt øges kapaciteten fra de nuværende 436 til hele 2.400 skiglade mennesker i timen. 


Vi har besøgt Alpe d'Huez et hav af gange og det er en kæmpe forbedring, at flere af de gamle gondoler og lifte bliver erstattet af nye topmoderne modeller

Men der er er mere godt nyt til denne vinter! For de to hhv 2- og 4-personers stolelifte, Eclose og Bergers, er blevet erstattet af Huez Express – en 10-personers gondollift. 

Bonusinfo: Den nye gondol ligger et sneboldkast fra Danski’s hotel Le Refuge

Disse danske bureauer arrangerer rejser til Alpe d’Huez 


Les Deux Alpes følger med

Det er langt fra kun i Alpe d’Huez, at de er i gang med en opgradering af liftsystemet. Over de kommende 5 år har de planlagt forbedringer for intet mindre end 500 millioner euro! 

Fra og med denne vinter er stoleliftene Toura og Lac Noir nemlig erstattet med en ny 8-personers stolelift, der både øger kapaciteten men frem for alt nedsætter lifttiden med næsten 5 minutter, så turen nu kun tager cirka 4 minutter. 

I 2019 planlægger de i Les Deux Alpes udskiftning af 4 lifte, og de forventer desuden at udbygge deres netværk af snekanoner, så de fra 2021 kan dække hele 30 % af deres pister med kunstsne. Sidst men ikke mindst planlægger de en udskiftning af Jandri Express 1 og 2 – to af områdets mest benyttede gondoler – for at øge kapaciteten fra de nuværende 1.800 til imponerende 4.000 skiløbere i timen! Første etape forventes klar til vinteren 2020, mens anden etape følger vinteren efter.

Find din skirejse til Les Deux Alpes


I Les Deux Alpes er der aldrig lang til en lift og der findes bl.a. et kæmpe gratis begynderområde i bunden

Udgivet af: Jesper Varming

Rejsebureauer til Alpe d´Huez
Fakta om Alpe d´Huez
Skiområdet: 1250-3330 m.o.h.
Byen: 1860 m.o.h.

222 pister i alt
56 km grøn
46 km blå
67 km rød
53 km sort

Lifter: 81 stk. / 90.000 pers/time

Slæbelifter: 44
Tog/baner: 5
Stolelifter: 23
Kabinelifter: 9

Mere om skiferie i Alpe d´Huez

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen