Danskere elsker skiferie i Østrig

Danskere elsker skiferie i Østrig

Hver vinter tager en stor trofast skare af danskere på skiferie, for selvom vi hverken har bjerge eller særlig meget sne i Danmark, er vi en sand skination. I de senere år er det især de østrigske

Online: 04/11 2009

I de senere år er det især de østrigske skidestinationer, der får danskerne til at pakke bilen med skigrejet og tage et smut til alperne. På bare tre år er den danske skiturisme steget med 22 %.



Østrig har altid været en af danskernes foretrukne vinterdestinationer, men i de senere år har flere og flere danskere taget turen til det alpine land for at dyrke vintersport.



De gode forudsætninger for at stå på ski og den østrigske gæstfrihed lader til at være en cocktail, der falder godt i danskernes smag. På bare tre år har danskerne sørget for 100.000 flere overnatninger målt på de ti mest populære danske feriedestinationer i Østrig.



De 10 mest populære destinationer

Af danskernes 10 mest foretrukne destinationer målt på antallet af overnatninger er Wagrain er absolut topscorer med knap 120.000 overnatninger for sæsonen 2008/09. Se de øvrige 9 destinationer via linket nederst i artiklen.



Danskere er populære gæster

Ifølge den anerkendte danske skilærer Henrik Hansen, der har været bosiddende i Østrig siden starten 1990’erne, er Østrig ikke kun populær blandt danskerne – Østrigerne er også meget glade for netop de danske turister, der går for at være behagelige og omgængelige ligesom østrigerne selv.



– I Zillertal er miljøet meget internationalt, og derfor er der mange forskellige nationaliteter på besøg hvert år. Alligevel skiller de danske gæster sig markant ud, heldigvis kun for det positive. Blandt østrigske værtsfamilier, der ofte driver hotellerne, hører danske turister derfor til blandt favoritterne, og det i sig selv giver nok en selvforstærkende effekt, forklarer Henrik Hansen.


Danskere elsker skiferie i Østrig - Billede 405

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen