Danmark gik kold i store alpinanlæg

Danmark gik kold i store alpinanlæg

Herhjemme er flere mega-skiprojekter smeltet væk som sne på en varm forårsdag.

byggeriFor nogle år siden prøvede Lego at gå sammen med Parken Entertainment om et kæmpe indendørs skianlæg i Billund med en piste på over 300 meter. Men det lykkedes aldrig at sparke projektet igang.

Senest har et endnu mere imponerende alpint anlæg med placering i Randers været på tegnebrættet. På papiret vil anlægget – kaldet Skidome Denmark - blive intet mindre end verdens største skianlæg med et indendørs skiareal på svimlende 64.000 kvadratmeter. Den længste piste vil blive på godt 700 meter.

Lagt kraftigt til hvile
Bureauet Danski spillede en stor rolle i at gøre ideen om Skidome Denmark konkret. Men ifølge Rikke Levinsen, der er marketingschef i Danski, er også dette projekt foreløbig kuldsejlet:
“Lad mig sige det på den måde, at Skidome Denmark er lagt meget kraftigt til hvile. Men det er ikke dødt. Man kan sige, at det ligger og venter på nogle investorer, der er villige til at sætte meget, meget store beløb i projektet”, siger hun.


Foto: www.skidomedenmark.dk

Kør til Tyskland, hvis du vil have ægte sne

Mens vi venter på, at Danmark får sit store indendørs skianlæg med ægte sne, må vi trøste os med, at vi med Amager Bakke snart får udendørs skibakke med en relativ lang piste.

Tænder du kun på rigtig sne, er du nødt til at køre uden for landets grænser. Heldigvis finder du flere, megastore alpinanlæg kun få timers kørsel syd for den danske grænse.

Her er bakkerne mindst 300 meter lange. Og her findes et væld af sneaktiviteter både for begyndere, og øvede.

Udgivet af: Jesper Svennum

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen