⚡ Perfekt til mandelgave! Dette har været savnet i årevis - Se årets Must-Have her 📢
« Til oversigten

Arctic Circle Race - danskere evakueret fra snestorm

12 danskere blev i søndags fanget i et voldsomt uvejr i bjerglandskabet på Vest Grønland under Arctic Circle Race, Verdens hårdeste skiløb. Stormende kuling, voldsomt snefygning og minus 40 grader

Online: 26/03 2015

12 modige danskere kastede I fredags sig ud i det, for de flestes vedkommende var deres livs største udfordring. Verdens hårdeste ski løb på 160km i minus 40 grader i Sisimiuts smukke og rå bagland på Vestgrønland. De blev fanget alene i bjergene i stormende kuling med vindstød af stormstyrke.

Vinden var så kraftig, at en fuldvoksen mand, som befandt sig i sit telt, blev revet 10 meter hen langs bjergsiden, da vinden fik fat i teltet.

Natten imellem lørdag og søndag, løbets anden og tredje dag, started et voldsomt blæsevejr, der fik alarmklokkerne til at ringe hos Arctic Circle Race arrangørerne og det lokale politi i Sisimiut.

“Det var fuldstændig vanvittigt at gå rundt udenfor o campen. Man kunne intet se og slet ikke stå fast på grund af de voldsomme vindstød” fortæller 20-årige Martin Madsen, som deltog i verdens hårdeste skiløb og først begyndte at stå på langrend en måned før løbets start.
47-årige Claus Geleff fra Danmark udtaler: “Det var en fantastisk, men utrolig hård oplevelse at deltage i Arctic Circle Race, fortæller 47-årige skiløber Claus Geleff, der endte med at være den dansker, der klarede sig bedst af danskerne til Arctic Circle Race og sikrede sig en samlet 7 plads samt en 2. Plads I sin aldersrække (40-92år).

“Det er super ærgerligt at løbet blev aflyst og at vi matte evakueres. Men der var ingen tvivl om at det var ville være livsfarligt at begive sig ud på 58km skiløb i det vejr” afslutter Claus.

De 145 deltagere blev evakueret på snescootere, der trodsede de voldsomme vindstød på omkring 26 meter i sekundet.

Læs mere om optakten til løbet her

Arctic Circle Race - Information

Arctic Circle Race er et 160 kilometer langt adventure langrendsløb i Sisimiuts smukke bagland på Grønlands vestkyst nord for polarcirklen. Løbet bliver kaldt for Verdens hårdeste skiløb. I tre dage dyster 150 mennesker fra hele verden i Grønlands stårslåede natur og bjerglandskab i temperature, der når ned omkring minus 40 grader I chill faktor, hvilket var tilfældet I år.
De sover i telt I minus grader midt i bjergene, laver selv mad, sliber og vokser selv deres ski og kommer ikke I nærheden af civilisationen I tre hele dage.

Løbet foregik i år for 19. gang og varede fra fredag d. 20 til søndag d. 22. Marts 2015. 12 nationer med fra hhv, Danmark, Grønland, England, New Zealand, USA, Canada, Tjekkiet, Norge, Tyskland, Brasilien, Frankrig og Slovenien. Herunder alpinstjernen Chimene Alcott fra England, Martin Møller fra Grønland og adskillige elitelangrandsudøvere fra andre lande.

Løbet bygger I høj grad på frivillig arbejdskraft fra lokale grønlændere, som bruger en uge af deres ferie på at arbejde frivilligt for at få Arctic Circle Race op at stå. Omkring 300 frivillige deltager I Arctic Circle Race.


Arctic Circle Race - danskere evakueret fra snestorm - Billede 2127
Arctic Circle Race - danskere evakueret fra snestorm - Billede 2128
Arctic Circle Race - danskere evakueret fra snestorm - Billede 2129
Arctic Circle Race - danskere evakueret fra snestorm - Billede 2130


Næste »« Forrige

Se alle nyheder