Her får vejret ikke lov at bestemme

Her får vejret ikke lov at bestemme

At afholde Skileg for de 5- 8 årige, det kræver da sne? Nej, Dansk Skiforbund afholder lige nu og i de kommende 7 uger Skileg, og der er taget forbehold for at det danske vejr går sine egne vej

Online: 29/01 2008

At afholde Skileg for de 5- 8 årige, det kræver da sne?
Nej, Dansk Skiforbund afholder lige nu og i de kommende 7 uger Skileg, og der er taget forbehold for at det danske vejr går sine egne veje.

Godt humør og røde kinder skal de over 370 børn fra Københavnske børnehaver nok få. De vil de næste uger deltage i Skileg på Skicentret i Hedeland ved Roskilde. Det er Dansk Skiforbund, der i samarbejde med bl.a. Norges og Østrigs Turistråd samt Scandlines har formået at stable et Skileg arrangement på benene – uden at sneen er til stede.

Sne er godt – leg er bedre
Et besøg på bakken og området får smilet frem. Her bliver brugt kræfter og energi til den helt store guldmedalje. Ikke en eneste af børnene piver over den manglende sne. Til gengæld lægger de gerne krop og fødder til de udfordringer de to Skileg-pædagoger sætter dem til at udføre.

”Det er en fornøjelse, at se disse glade børn bare gå til legene og udfordre sig selv både på balance, koordination og fart”, fortæller Skilegs projektleder Martin Gartmann. ”Skileg gennemføres for 3. år, men i år ville vi have flere dage og flere børn – altså måtte vi være forberedt på dage uden sne.”

”Derfor har vi i år suppleret op med få redskaber samt med sjove og udfordrende lege, som kan kompensere for den manglende sne – og det går forrygende godt.” smiler Martin Gartman.

”De børn vi har i denne uge, var her også en dag i sidste uge – og hold da op, hvor de ved, hvad det drejer sig om. Hop, stafet og koordination – de har bare styr på det. Det havde været sjov med sne på området og at få ski på, men leg det er nu bare barnets bedste ven. Så vi har det sjovt alligevel”.

Trækker på erfaringer, men fordanskes
Det er et stor projekt at stable på benene, så Dansk Skiforbund har da også allieret sig med gode relationer via Østrigs og Norges Turistråd i Danmark.

”Vores Skileg-pædagoger har været en tur i Norge på et weekend-kursus”. fortsætter Martin Gartmann. ”Godt nok er nordmændene vant til sne, og aktiviteterne rettet mod at der er sne. Men vores gruppe af instruktører har omarbejdet nogle af legene og øvelserne, så de sagtens kan gennemføres uden sne – vi har nu en dansk model af Skileg”.

Og Martin slutter. ”Det er helt igennem en super godt koncept, som Dansk Skiforbund arbejder på at udbrede til resten af landet via skiklubberne – og måske også videreudvikle, så der bliver Skileg-Besøgsdage for familier, der skal på skitur for første gang.”

.....en lille purk trækker i Martins trøje, og han vender tilbage til flokken af utålmodige børn…..

”Hvornår skal vi løbe rundt om det store bjerg”, råber en af de andre… og sådan fortsætter
”ski”-legen med glade råb og grinende børn.....

Skileg gennemføres mandage – torsdage fra kl. 9-14 i ugerne 4 - 11 2008. Sted: på bakken foran Roskilde Skiklubs lokaler i Hedeland ved Roskilde.


Her får vejret ikke lov at bestemme - Billede 135

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen