Dansker blev norsk mester i Super G

Markus Kilsgaard fra Skiklubben Hareskov vandt i dag det norske mesterskab i Super G for løbere op til 15 år. Konkurrencen blev afviklet på Hafjell ved Lillehammer, hvor Markus kæmpede med de 110 b

Online: 23/03 2007

Markus Kilsgaard fra Skiklubben Hareskov vandt i dag det norske mesterskab i Super G for løbere op til 15 år. Konkurrencen blev afviklet på Hafjell ved Lillehammer, hvor Markus kæmpede med de 110 bedste norske drenge, der alle havde kvalificeret sig til mesterskaberne via en omfattende konkurrenceserie i deres respektive norske region.

Allerede i starten af marts var Markus Kilsgaard tæt på at skabe en international sensation, idet han opnåede 2.bedste tid i storslalom ved Topolino Cup, der har status som VM for alpine løbere op til 15 år. Men Markus passerede en port forkert og blev derfor diskvalificeret. Men i dag lykkedes det altså at komme øverst på podiet!

Det er første gang en dansk alpin skiløber vinder et norsk mesterskab. Johnny Albertsen har i ungdomsårene vundet både det svenske og italienske mesterskab – men aldrig det norske. Pudsigt nok var den ene af forløberne i dagens konkurrence netop Johnny Albertsen, der opholder sig på Hafjell for at træne.

Markus Kilsgaard er i lighed med en række andre danske løbere medlem af både en dansk og en norsk skiklub. I de norske konkurrencer repræsenterer Markus derfor Lillehammer Skiklub.

For 1½ år siden traf familien Kilsgaard fra Brande en stor beslutning. De valgte at flytte til Hafjell, hvor Markus og hans lillebror, Lukas, startede i den lokale skole, mens moderen og faderen fandt jobmæssige løsninger, der gjorde flytningen mulig.

Allerede inden afrejsen til Norge, var familien Kilsgaard dybt involveret i den alpine konkurrencesport. Interessen og passionen for alpin skisport var naturligvis også det væsentligste incitament til, at familien valgte at flytte mod nord. Familien har bygget hus lige ved Kjus-bakken – Hafjells træningsbakke opkaldt efter den norske skilegende, Lasse Kjus. Markus og Lukas har således optimale træningsbetingelser lige ved havelågen.

Norge har verdens bedste alpine senior-skiløber, Aksel Lund Svindal – men Danmark har Norges bedste alpine drenge-skiløber, Markus Kilsgaard.