Sølling nr 9 ved VM i Skier Cross

Sølling nr 9 ved VM i Skier Cross

Sophie Sølling fra Københavns Skiklub blev nr. 9 i VM Skier Cross. Konkurrencen fandt sted i Madonna di Campiglio, Italien.

Online: 07/03 2007

Sophie Sølling fra Københavns Skiklub blev nr. 9 i VM Skier Cross. Konkurrencen fandt sted i Madonna di Campiglio, Italien.

Sophie havde endda 5.hurtigste tid i kvalifikationskonkurrencen i tirsdag, hvorfra de 16 hurtigste gik videre til kvartfinalerne. En fantastisk præstation af danskeren, der ikke har deltaget i skier cross de seneste 2 år.

Finalerunderne køres som decideret race, hvor de 16 løbere deles i 4 heat med 4 løbere i hver. Sophie mangler erfaring i at komme hurtigt ud af startboksen i den nye disciplin. Hun var således den sidste der kom afsted i hendes heat. Men hun nåede at avancere en enkelt plads undervejs og kom derfor i mål som nr 3 i hendes heat. Nr. 1 og 2 gik videre til semifinalerne – nr. 3 og 4 var ude.

Da Sophie i det indledende heat var den hurtigste af de 8, der røg ud i kvartfinalerne, opnår hun en samlet 9.plads.

Under alle omstændigheder er det et imponerende resultat af den danske skiløber – når man samtidig tænker på, at den nye disciplin er med på OL programmet i Canada i 2010.

- Det var en helt forrygende oplevelse, fortæller Sophie Sølling i telefonen fra Italien. Tænk at komme som outsider og alligevel køre sig helt op blandt de hurtigste i feltet.

Sophie Sølling havde flere dagsordener i forbindelse med hendes deltagelse i VM i Skier Cross. Vigtigst af alt handlede det om at afklare, om de næste 3 års satsning skal ske i Skier Cross – eller i storslalom.

- Lige nu har jeg helt klart lyst til at satse fuldt ud i Skier Cross, lyder det fra en glad Sophie Sølling. Men jeg skal hjem og tænke tingene grundigt igennem, inden jeg træffer den endelige beslutning.

Sophie Sølling er nu rejst til Hafjell i Norge, hvor hun fredag og lørdag deltager i DM alpint.


Sølling nr 9 ved VM i Skier Cross - Billede 26

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen