Et af Europas største skiområder åbner to nye gondoler og flere nye pister

Et af Europas største skiområder åbner to nye gondoler og flere nye pister

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental har de seneste år investeret massivt i deres liftsystem, og til kommende vinter står endnu to topmoderne gondoler klar.

Det er ikke lang tid siden, at SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental offentliggjorde, at de ville spendere over en halv milliard kroner – 545 millioner for at være præcis – på at modernisere og udbygge liftsystemet.

Godt nok har skiområdet allerede et af verdens mest moderne liftsystemer, men der går øjensynligt ikke en vinter, hvor skiløbere ikke skal have lov til at sætte sig op i spritnye lifter, når de skal rundt på de 284 kilometer pister, som området består af.

I år bliver ingen undtagelse, når det kommer til nye lifter, for når området åbner for vinteren bliver det med ikke mindre end to nye topmoderne gondoler, som giver mindre ventetid og mere skiløb.


Placering af de nye gondoler


De 284 kilometer pister i SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental bliver i forvejen serviceret af omtrent 90 lifter, og området breder sig ud mellem de ni byer Söll, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Westendorf, Brixen, Scheffau, Ellmau og Going. 


Med 2 nye gondoler bliver det moderne liftsystem endnu bedre


Hurtigere op om morgenen med Hexenwasser

Allerede I løbet af sommeren stod en ny ti-personers gondol ved navn Hexenwasser klar. Den erstatter en ældre 8-personers gondol, og går fra byen Söll og op til mellemstationen på bjerget.

I og med at den nye lift er både hurtigere og større end den gamle lift, kan gæster i Söll komme hurtigere op på bjerget om morgenen. Det betyder mindre kø, mindre tid i liften og mere skiløb.

Liften har 72 kabiner, som hver især har fået sin egne individuelle udsmykning og historie, som alt sammen peger ind i historien om regionen. Hvorfor man i Söll synes at have en fascination af hekse (jævnfør liftens navn) er uvist, men ifølge SkiWelts hjemmeside, bliver en tur i liften som en tur på en flyvende kost. Med den forskel at skigæster heldigvis får lov til at sidde inde i kabinen i stedet for oven på den.


Fakta om Hexenwasser:

Type:10 personers gondol
Hastighed:6 m/s
Kapacitet:3.200 personer i timen
Tid: 6 minutter og 45 sekunderDen nye Salvistabahn er en kæmpe opgradering til området


Nyt terræn på Salvistabahn

Mindst ligeså spændende som at prøve en lift, der er bygget med en heks’ kost i tankerne, bliver det at prøve de nye pister og det nye terræn, som en ny lift fra byen Itter åbner for. Itter er naboby til Söll, og hvor der tidligere har stået en gammel 4-personers gondol, står der nu en spritny 10-personers gondol.

Det betyder selvsagt, at alle kommer hurtigere op på bjerget, men det ekstraordinære her er, at den kommer til at gå hele 650 meter længere op ad bjerget end den gamle lift, og at skiløbere dermed får endnu flere pistekilometer på deres liftkort. Det sker ikke hver dag, at et af Europas største skiområder udbygger med nyt terræn.

Liften har fået en mellemstation, nogenlunde hvor den gamle lift sluttede. Det giver skiløbere mulighed for at opleve det nye terræn uden at skulle helt ned til byen Itter. Kabinerne bliver ifølge skiområdet ”Ferrari-røde” og får fuldt panoramaudsyn, idét vinduerne går helt ned til gulvet.


Fakta om Salvistabahn

Type:10-personers gondola
Hastighed:6 m/s
Kapacitet: 2.100 personer i timen
Længde:2.843 meter
Tid:10 minutter


Læs også: Derfor skal du på skiferie i Skiwelt


Se vores sidste besøg til Skiwelt:


Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Rejsebureauer til SkiWelt Wilder Kaiser
Fakta om SkiWelt Wilder Kaiser
Skiområdet: 620-1957 m.o.h.
Byen: 780 m.o.h.

284 pister i alt
122 km blå
129 km rød
33 km sort

Lifter: 90 stk. / 146.656 pers/time

Slæbelifter: 19
Stolelifter: 35
Kabinelifter: 16

Mere om skiferie i SkiWelt Wilder Kaiser

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen