Drive og entusiasme blandt ansatte og ejere af Kvitfjell betyder fortsat udvikling og udvidelse af skiområde og opførsel af flere indkvarteringssteder. Men faktisk er Kvitfjell historien om et skiområ
I 1994 blev de olympiske vinterlege afholdt i Lillehammer, og da man skulle finde bakker til styrtløbskonkurrencerne, satte man en passer på Lillehammer for at finde et egnet sted indenfor seks norske mil - 60 km.
Valget faldt på Kvitfjell som havde tilpas stejle bakker til at tage i mod de internationale skistjerner. Inden OL var der ikke planer om at området skulle fortsætte driften efterfølgende, men det kom det til.
Foto: Lars Horn / Baghuset
I dag byder området på 11 lifter og 29 km nedfarter samt skicrossbane og terrænpark, pisterne er fordelt på alt lige fra de fladeste grønne til den stejle OL piste som er sort som kul.
Et område der skal bruges til alpine konkurrencer under OL kræver faldhøjde til de krævende styrtløbskonkurrencer. Det finder man på Kvitfjell, 840 meters højdeforskel er der fra toppen til bunden af Gudbrandsdalen hvor den første stolelift starter.
Liftkortet købt i Kvitfjell gælder desuden i områderne: Gålå, Hafjell og Skeikampen. Det giver mulighed for at prøve flere af de andre områder i Gudbrandsdalen, på en dagsudflugt eller på vej til eller fra Kvitfjell. Lifterne åbner 9.30 og der er derfor rig mulighed for at nå frem til de andre områder og få en god skidag, evt. ved at vælge en af de dage hvor områderne byder på aftenskiløb.
Foto: Lars Horn / Baghuset
I Kvitfjell er aftenskiløb muligt 3 gange ugentligt (tirsdag, torsdag og fredag), 2,6 km af pisterne er oplyst og man kan få en ekstra lang skidag hvis der er overskud i benene..
De norske skilegendernes hjemmebane
To af Norges store skiløbere gennem tiden har valgt selv at have hytter i Kvitfjell og meget sigende for områdets alsidighed er der tale om både en langrends og alpinskiløber.
Bjørn Dæhlies Dæhliehytta er på ikke mindre end 500 kvm og har plads til 35-40 personer og eget møderum. Det er områdets bedst udlejede hytte, og den bruges af alt fra skoler til firmaer der ønsker helt unikke omgivelser til firmaarrangementet. Det er muligt at få sin egen kok under opholdet eller at få leveret alt fra enkle retter til gourmetmåltider. "Kokke-Kjetil" er prikken over i´et ved et sådant firmaarrangement.
Den anden legende der har egen hytte er Ole Kristian Furuseth, som har Furuseth Alpin Lodge, her er der plads til 30 personer. Furuseth har vundet et utal af sejre i worldcuppen i slalom og storslalom op gennem 90´erne. Desuden vandt han OL-sølv i slalom ved OL i Nagano i 1998.
Foto: Lars Horn / Baghuset
Skiområdet planlægger de kommende år at udvide med yderligere 2 nye stolelifter og flere pister.
Foto: Lars Horn / Baghuset
I februar 2011 blev Kvitfjell af avisen VG kåret til Norges bedste alpinområde foran områderne Hemsedal og Norefjell, så når tilfredsheden med området er stor blandt de fleste er det ikke uden grund – det er bare rigtig godt på Kvitfjell.
Størst utilfredshed er der med priserne. Vi betalte 45,- for en halv liter fadøl i Baren på GudbrandsGard Hotel. Men det er trods alt billigere end de fleste cafeer i Århus, så hvorfor skulle det være billigere serveret på et flot norsk hotel med skiløb udenfor døren.
Foto: Lars Horn / Baghuset
Opsummering:
Kvitfjell byder på spændende udfordringer for mange. Men løjperne er stejlere end gennemsnittet i Norge, så er det første gang på ski, findes der mere oplagte områder at starte skikarrieren i. Men har man et par ugers erfaring er Kvitfjell et super godt område at udvikle sit skiløb i. Hvis det er godt nok til de bedste skiløbere i verden er det vel også godt nok til os danskere...
Foto: Lars Horn / Baghuset
Skisport.dk var inviteret til Kvitfjell af Stena Line