Rejseforum - Skiudstyr

Udfyld felterne i formularen nedenfor for at oprette dit svar.Er du oprettet som bruger på skisport.dk kan du med fordel logge ind inden du skriver et indlæg.
Er du ikke oprettet som bruger kan du blive det her - det er gratis

Det er ikke tilladt:
At bruge forummet til annoncering, eksempelvis udlejning af lejligheder, tagbokse og salg af udstyr

Upassende indlæg og indlæg der har til formål at reklamere for andre websites/ virksomheder vil blive fjernet uden varsel.
Du modtager en e-mail fra os, i den findes et link du skal klikke på før dit indlæg kan ses.
Jeg ønsker at blive oprettet som gratis bruger. Du kan læse mere om fordelene ved at blive oprettet som gratis bruger her.
vis min emailadresse ved indlæg
jeg ønsker ikke at modtage mails når der skrives i denne tråd
send en mail når der svares på mit indlæg (du modtager mail ved det første svar)
send en mail når der skrives i denne tråd (du modtager mail ved alle svar)
Claus Loft Madsen skrev:
Hej Jannick
Jeg vil kalde mig selv "google-ekspert", så her er lidt du måske kan bruge.

Som udgangspunkt så var Oakley de første til at lave de "bedste" kontrastfremmende skigoggles, hvor små konturer i sneen blev mere tydelige, da man fjerner farver/lys som dit øje ikke har brug for at se og i stedet fremhæver de farver du oftest oplever på bjerget.

Det kan du læse lidt om her:
https://www.skisport.dk/artikler/oakley-prizm-linser-guide/
(Ikke opdateret med de nye linser til denne vinter)

MEN efterfølgende kom alle de store med, dvs. Smith, Spy+, POC, Cairn, Salomon, Atomic, Uvex, Dragon etc.

SÅ i dag laver alle de kendte brands fantastiske linser. Jeg har testet alle brands og kan tydeligt mærke den forskel der er på skibriller i dag kontra modellerne for 5-6 år siden.

Du spørger efter, hvad der er de bedste og min optik, så er der ikke stor forskel, hvis du vælger "flagskibbet" fra hver producent. Så sammenligner du eksempelvis en Oakley Flight Deck med en Smith I/O Mag, så får du stort set lige god brille og linse/linser.

Der er fordele og ulemper ved alle modeller. Ved Oakley får du oftest 1 linse som passer til en type af vejr, hvor tager du eksempelvis Smith, så får du oftest 2 linser, så du har til både sol og overskyet.

Personligt har jeg kørt med Oakley de sidste par år. Så har jeg altid haft en goggle med en solskinslinse og en goggle i tasken med en linse til overskyet. SKULLE jeg ud at investere i en ny, så ville jeg nok vælge en Smith eller en Dragon, hvor det er let og hurtigt at skifte til en anden linse, kontra at skifte hele skibrillen. (Det tager også mindre plads.)

Er du på jagt efter value-for-money, så skal du 100 % vælge franske Cairn eller Italienske Demon. Det har lavet bedst-i-test briller uden at du skal op og slipper +1.500.

3 gode forslag på goggles:
https://www.skisport.dk/skishop/skibriller-skigoggles/smith-io-mag-xl-skibriller-black-19412/
https://www.skisport.dk/skishop/skibriller-skigoggles/dragon-pxv2-lumalens-rose/
https://www.skisport.dk/skishop/skibriller-skigoggles/cairn-gravity-skibriller-mat-sortorange/

Der kan skrives og tales længe om briller endnu, eksempelvis om fordele og ulemper ved opbygning af modeller, sfærisk/cylindrisk linse, etc.

Skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål.
Skriv de fem tegn du ser i det hvide billede ovenfor i feltet. Dette er for at undgå at forummet misbruges til spam/reklame
Når du trykker "Indsæt indlæg" bliver der sendt en e-mail til dig. I denne skal du klikke linket så kan dit indlæg ses på siden. Er du bruger skal du logge ind på næste side før indlægget bliver aktivt.

Tilbage til indlægget
Til forsiden af "Skiudstyr"
Til forsiden af forummet