En vinterdag på Stubai-gletscheren

En vinterdag på Stubai-gletscheren

Der blev kørt på brede ski, da sneen ved Stubai var rigtig god.

Onsdag den 17. december var Skisport.dk’s udsendte nået til Stubai. Også Stubai har vi tidligere været forbi, så vi så i den grad frem til et gensyn. Glæden blev ikke mindre da vi svingede fra Brenner-motorvejen ved Innsbruck og ind i Stubaital. For første gang i denne december mødte vi sneskrabere og sne på vejene langt under trægrænsen. Var vinteren virkelig kommet til Stubaital. Alt var hvidt og vinterligt, og i takt med at snemængden steg på træerne langs vejen steg stemningen i bilen, og vi blev enige om, at det skulle blive en dag på de brede ski fremfor de smalle racecarvere.


For enden af landevejen oppe i bunden af Stubaitail ligger liften. Det syner umiddelbart ikke af meget. Her er et par store p-pladser, et enkelt hotel og så et lifthus der udgør bundstationen for de to kabinebaner der går mod gletscherne. P-pladserne var blevet ryddet for sne, og var i færd med at blive fyldt af biler. Her emmede af forventninger til en god dag med frisk sne.

På trods af de mange biler og de mange forventningsfulde skiturister oplever vi ingen kø overhovedet. På vej op i kabinen bliver vores forventninger ikke mindre – Stubai er klart det sted vi har været forbi i december hvor der ligger allermest sne, og det ser ligefrem ud til at skiruten tilbage fra gletscherne til p-pladserne er farbar.

Men da vi kommer højere op viser det sig desværre, at vi har fejldisponeret mht. skivalg. Vi skulle nok have taget vores pisteski med op. Oppe på gletscherne blæser nemlig en lille decemberkuling, som betyder, at al den bløde pudder vi glædede os til som små børn desværre var blæst af. Der var i princippet sne nok, den var blot ikke voldsomt blød. Pisterne derimod fremstod skarpe og perfekte. Tror ikke vi så en eneste sten eller anden urenhed på pisterne. Men pisteskiløb på lidt hærgede pudderski er nu altså ikke det samme, så det blev en dag præget af vores jagt efter blød sne udenfor pisterne. En jagt som ikke hver gang gav de ønskede resultat – nuff said :)

Vores dag på gletscheren blev lidt præget af den megen vind og til tider dårlig sigt, men derfor er vi nu stadig vilde med Stubai. Det er et super sted med masser af muligheder, både på og udenfor pisterne.

Lidt billeder fra dagen:
Pisterne stod skarpt og indbydende

Men nu var det jo de brede ski vi havde taget på. Og det lykkedes da også at finde pulver på enkelte læsider

Og ligefrem helt uberørte hang fandt vi såmænd også

Og nok løs sne til at boarderne kunne "pornspraye"

Som det fremgår, er langt det meste af systemet i fuld drift – men også lidt koldt og windy den dag

Men flere steder havde vinden helt blotlagt den rå gletscher. Indrømmet; et lidt opstillet foto, så hårdt var underlaget altså heller ikke :)

Slutteligt et billede fra bunden af slæbet som servicerede deres verdensklassepark. Liftpasseren mente lige han ville optimere på motivet. Vi er ikke overbeviste om, at han var en Prince light han bød det lille søde murmel-dyr


Stubai har en gennemført park, tjek selv videoen her fra Stubai Prime Park Sessions 2014Er du taget af sted i tankerne? Så del artiklen nedenfor til højre med dine venner og lok dem med på skiferie på eller udenfor pisten:

Udgivet af: Thomas Jensen

Rejsebureauer til Stubaital
Fakta om Stubaital
129 pister i alt
59 km blå
46 km rød
24 km sort

Lifter: 31 stk.

Slæbelifter: 15
Stolelifter: 8
Kabinelifter: 7

Mere om skiferie i Stubaital

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen