Skisport.dks udsendte drog til Østrig for at udforske det område, som Hansi Hinterseer er vokset op i.
Den 15. marts 2012 drog Skisport.dks udsendte til Østrig for at udforske det område, som Hansi Hinterseer er vokset op i. På ski vel at mærke, for selvom området har en vis kendis-faktor, er skiløbet nu engang det vigtigste.
Trods en hektisk start på dagen, grundet strejke i Kastrup Lufthavn var humøret højt, da en lille gruppe danskere sad i flyet på vej mod Kitzbühel. Vejrudsigten for Kitzbüheler Alpen forudsagde høj sol, masser af sne – men måske en anelse for varmt.
Hvis man flyver til München tilpas tidligt på dagen, kan man faktisk nå at spise en lækker frokost i Kitzbühel lidt senere samme dag. Så midt i marts måned nød vi en frokost i høj alpesol, bare arme og et par smarte solbriller, selvom vi samme morgen vågnede i vores egne senge derhjemme. Så bliver det ikke meget bedre!
Foto: Medialounge
Området Brixental huser de tre byer Kirchberg, Brixen im Thale og Westendorf. Fra Kirchberg er der adgang til 168 pistekilometer, 54 lifte og et hav af gode ”Alms” i terrænet.
Men hvis det ikke er tilstrækkeligt, er man i Kitzbühel/Kirchberg lige i smørhullet i forhold til Østrigs største sammenhængende skiområde med intet mindre end 1.088 pistekilometer, hvis man vel at mærke vælger et Kitzbüheler Alpen Allstar card.
1.088 kilometer var dog lige i overkanten for de 72 timer, vi havde til rådighed. Vi var indlogeret på Hotel Elisabeth, som er et super hyggeligt familieejet hotel med lækre værelser og en dejlig restaurant. Hotellets Sankt Bernhard-hund, kunne vi forstå, havde været med i en musikvideo med selveste Hansi Hinterseer.
Interessen for Hansi er i øvrigt overvældende i Kirchberg, som er den by, Hansi er opvokset i. Beboerne i Kirchberg er dog meget mere begejstrede for Hansis seks world cup-titler i de tidlige 1970’ere, end de er for hans sangkarriere.
Foto: Jan Zach
Foto: Tyrol.tl
Vi var begunstiget af to fulde dage med bragende solskin og eminent sne, indtil sidst på eftermiddagen, hvor det dog blev en smule tungt. Men med ganske få skiløbere på pisterne, en ny-præpareret piste, der knaser under skiene, hurtige og skarpe carving-sving, godt selskab og solen i ryggen, er det altså svært at bevare pessimismen.
Og det var der heller ingen grund til. Kitzbüheler Alpen har talrige gange vundet anerkendelse som et af verdens bedste skisportssteder.
I 2006/2007 kårede Skiresort.de Brixental som verdens bedste skiområde. Og i 2008/2009 kårede Snowonline.de området som verdens bedste for ”expert skiers”. Og nu vi er med det med ”expert skiers”, så er der jo Hahnenkamm...
Foto: Medialounge
Hahnenkamm er berømt og berygtet i Styrtløb World Cupen for at have trynet de sejeste konger af pisten, og begravet nogle af dem, der ikke nåede helt op på det royale niveau. Men er du i Kitzbühel, må du ikke snyde dig selv for turen ned af Hahnenkamm.
Foto: Tyrol.tl
På denne tur var de overvejende alfahanner meget kæphøje på vej op til Hahnenkamm. Men da vi nåede startboksen og skulle have vores hjerner til at kapere faldet på op til 88 procent, de mest vanvittige sving, spring på op til 80 meter, og ikke mindst Maussefalle – ja, så faldt mængden af smarte bemærkninger meget hurtigt.
Men alle nåede sikkert ned – om end der blev set lidt stort på stilen. Flere gange undervejs måtte vi stoppe op for lige at forstå, hvor ekstrem denne løjpe er. Det skal opleves!
Foto: Medialounge
Foto: Tyrol.tl
Her er masser af hygge, god musik og skummende fadøl. Men Brixtal er også centrum for en ny tendens indenfor østrigsk cuisine, nemlig KochArt. KochArt søger at bygge kulinariske gourmet-oplevelser med udgangspunkt i områdets originale østrigske råvarer og opskrifter.
Vi anbefaler for eksempel Staudachstub’n, som er en traditionel østrigsk Alm, men med en helt exceptionel evne til at tage blandt andet Wienerschnitzlen til helt nye niveauer - og sågar til yderst fornuftige priser.
Flere nyheder om Kitzbühel:
Kitzbühel - ærligt og eksklusivt