« Til oversigten

Bad Gastein - Skiløb og golf, herretur med ski og golf

Læs anmeldelsen om herreturen, hvor skiløb og golfferie bliver kombineret i Bad Gastein. Få en masse gode tips om Bad Gastein i Østrig her

Fire herrer havde sat sig for at slutte skisæsonen af med en tur, hvor de store hobbyer for alle fire skulle kunne nydes, nemlig skiløb og golfspil. Destinationen var Bad Gastein i Østrig og som et ekstra indlagt konkurrenceaspekt, blev turen afholdt i samme uge, som den 37. udgave af den "internationale SKI-Golf Competition des GC Gastein" blev afholdt.

Gasteinertal

Byerne Dorfgastein, Bad Hofgastein og Bad Gastein udgør de tre byer i Gastein-dalen. Ved hver af disse byer findes adgang til skiløb i et af de 5 områder som området byder på. Her finder man 202 km pister fordelt med omkring 56 km blå, 118 km røde og 28 km sorte pister. I slutningen af april er skiløbet koncentreret omkring det højalpine Sportgastein, her bringer liften dig direkte op i 2.686 meters højde på Kreuzkogel, herfra er der en højdeforskel på mere end 1.000 meter ned igen.


Lavinefarer, snestorm og ingen skiløb.

Tirsdag sidst på eftermiddagen satte vi os i bilen i Danmark og ankom til Bad Gastein midt på natten. Efter godt 3-4 timers søvn var vi klar til skiløb fra onsdag. Skiene var slebet og der var købt ekstra golfbolde og planen var helt klar! Tidligt op, skiløb indtil solen havde fået for meget magt over sneen og derefter frokost og så en runde golf. Sådan var planen for onsdag til fredag og så ville vi være klar til at vise de Østrigere, at vi da godt kunne være med i såvel skiløb som golfspillet, i deres internationale turnering. Denne løb af stablen i weekenden. Vi blev dog senere meget klogere.

I skitøjet og så en hurtig gang morgenmad hvorefter turen de ca. 8 km til Sportgastein skulle tilbagelægges, så vi kunne komme på ski. Så langt nåede vi dog ikke, skiområdet var helt lukket på grund af snestorm på toppen og deraf følgende lavinefarer. Så satte vi kursen mod golfbanen, for så måtte første dag stå på golftræning, og det var måske også mere nødvendigt, flere af os havde været på familieskiferie inden for de sidste uger og følte os i rimelig skiform.Golfbane med udfordringer

Golfbanen bød på masser af udfordringer og ikke mindst smuk natur. Banen er etableret i 1960 og løbende udvidet. En bane i fin stand allerede i slutningen af april, imponerende når man tænker på at banen har været dækket af sne og frost hele vinteren. Nu handler Skisport.dk mest om ski - og derfor gør vi denne del kort. Spiller du golf, bør du dog prøve banen her, hvis du har mulighed for det. Østrig byder på et utal af golfbaner og indenfor en afstand af 50 km fra denne bane findes yderligere 11 golfbaner som gør regionen oplagt til en ren golfferie.


Ingen skiløb. Hvad så?

Dagene gik og fortsat snestorm gjorde vores forventninger til selve skiløbet endnu større. Mens vi ventede på at komme op i sneen, stod den på golf og wellness. Gasteiner-dalen er historisk på mange områder og ikke mindst kendt for sine thermalbade. I såvel Bad Hofgastein som Bad Gastein finder man thermalbade. Det største er Alpen Therme Gastein som er beliggende i Bad Hof Gastein.


Kilde:Foto Alpen Therme Gastein

Alpen Therme byder på et vel af forskellige bassiner og behandlinger. Der er mulighed for at svømme udenfor og nyde det fantastiske 360 graders bjerglandskab som omgiver byen. Her er der pools til dem der vil være aktive, dem der vil slappe af og til børnene. Saunaer og dampbade er, som det er tilfældet mange steder i Østrig, blandet kønnene imellem. I Alpen Therme har man desuden valgt at lave et "Ladies world", et område kun for kvinder.

Der kan læses meget mere om Alpen Therme på hjemmesiden her

Radon indhold for krop og sjæl

Det specielle ved vandet og kilderne i Gasteiner-dalen er vandets indhold af ædelgassen Radon. Det er videnskabeligt bevist, at Radon har en gavnlig virkning på krop og sjæl. Kroppen optager Radon gennem åndedræt og hud, som kan medvirke til at aktivere kroppens naturlige selvhelbredende kræfter.


Gasteiner Heilstollen tiltrækker gæster fra hele verden, som kommer for at få behandlinger der reducerer smerter. Heilstollen er en gammel mine, hvor man ledte efter guld, men i stedet for guld, fandt man vejen til smertefrihed. I mere end 50 år har årligt ca. 10.000 gæster benyttet muligheden for at komme mere end 2 km. ind i Radhaus-bjerget, for at blive påvirket af de tre virkemidler: varme (37 - 41.5 grader C), luftfugtighed (70-100 %) og det naturligt højere Radontal.I skisæsonen er der mulighed for at prøve en såkaldt Ski-relax tur hvor man får ca. 30 minutter inde i bjerget. En oplevelse af de helt anderledes på skiferien, når man klæder om til badetøj for derefter at køre de 2 km ind i bjerget og slappe af i høj varme og fugtighed. Prisen for en Ski-relax tur er 27 euro og indbefatter desuden et lægetjek forinden. Det er muligt at prøve hver torsdag i skisæsonen og du kan se mere på hjemmesiden her: www.gasteiner-heilstollen.comLørdag - konkurrencedag

Efter 3 dage med masser af golf, Alpen Therme og Gasteiner Heilstollen var jokes, om at vi nok slet ikke fik skiene i brug, ikke sjove længere. Lørdag var første programsatte dag af den 37. udgave af "Internationale SKI-Golf Competion". Det skulle have været dagen med skiløb, men det blev i stedet til golf, og alle krydsede nu fingre for en åbning af skiområdet søndag.

Startområdet, med alt fra fartdragter til dynejakker

Heldigvis! Søndag blev skiområdet åbnet. Vi var med første lift op, og skiløbet blev kun afbrudt af en kort frokost, ellers stod den på skiløb hele dagen i masser af nysne.

Ja faktisk overskyggede de perfekte sneforhold vores resultater i konkurrencen. Det gjorde det naturligvis heller ikke nemmere, at Skisport.dk´s udsendte var i samme aldersgruppe som Rainer Schönfelder, der blot 4 måneder forinden, havde vundet det alpine worldcup løb i Sölden! Alle forhåbninger om en topplacering blegnede, da han smed overtrækstøjet og fartdragten viste sig. 15 sekunder er en evighed i skiløb, det var den omtrentlige forskel på Rainer og de danske deltagere og i resultatlisten skulle man også lede på andet end side 1 for at finde danskere.

Vi havde det dog alligevel sjovt og fik en oplevelse i fantastisk natur og fik endnu en gang bekræftet, at skisæsonen ikke slutter før den sidste sne er smeltet. Oplevelsen af et skiområde, der var lukket 3 af de sidste dage i april, grundet massive snefald, understregede blot dette faktum.
 

Ski og Golf turneringen er åben for alle og har hvert år besøg af en eller flere stjerner eksempelvis har store skiløbere som Pirmin Zurbriggen, Lasse Kjus, Stephan Eberharter, Hermann Maier, Martina Ertl, Benjamin Raich og Mario Matt deltaget i konkurrencen. Konkurrence afholdes i 2016 i dagene fra 22. - 24. april, prisen for at deltage er ca. 150 euro, som indbefatter greenfee, liftkort, middag lørdag aften, frokost i golfklubben og meget mere.

Skisport.dk var inviteret til Bad Gastein af Alpeferie.dk

Skiferie forslag i Bad Gastein

Hotel Lindenhof Hotel Lindenhof Bus fra 5.173,-/pers.
Hotel Elisabethpark Hotel Elisabethpark Bil fra 2.593,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning