« Til oversigten

2 nye lifter til Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Der oprustes og forberedes i Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn fremmod sæsonstart 2018/19, så skiglade gæster nu endnu hurtigere og mere komfortabelt kan komme til tops.

I Saalbach kørte den ikoniske Kohlmais lift for sidste gang i vinteren 2017/18, og der arbejdes nu på dens efterfølger, Kohlmaisbahn, en investering på 30 millioner euro. Opgraderingen af liften kommer efter, at Kohlmais liften har opereret på strækningen i næsten 30 år, hvor den er blevet et ikonisk symbol for Skicirkus Saalbach Hinterglemm. 


Illustration af bjergstationen på den nye Kohlmaisbahn som står færdig til november 2018

Der bygges på livet løs

Kohlmaisbahn bliver en moderne 10-personers kabinelift og forventes at stå færdig i december 2018 klar til sæsonstart. Med åbningen af denne følger en større kapacitet med op til 4200 mennesker i timen, samt højere komfort på den knap 7 minutters lange tur til Kohlmaiskopf fra Saalbach. Kohlmaisbahn vil blive magen til den allerede fungerende lift Schönleiten.


Byggeriet er allerede godt i gang

Man har med Kohlmaisbahn valgt at placere mellemstationen 30 meter vest for den tidligere mellemstation for derfor at kunne påbegynde opførelsen allerede i foråret 2017, så skigæster ikke vil være påvirket af byggeriet i hverken 2017/18 eller 2018/19. 
Udover ny dalstation, mellemstation og bjergstation opføres der ligeledes en ny parkeringskælder under dalstationen, som skal give plads til 100 nye parkeringspladser. 

Facts om Kohlmaisbahn:
- Længde: 2360 meter
- Hastighed: 6 meter i sekundet
- Stigning: ca. 800 meter
- Dalstation: Saalbach
- Bjergstation: Kohlmaiskopf

Dalstationen af den nye Kohlmaisbahn kombineres med en ny parkingskælder

Her den nye lift markeret med lilla farve

Asitzmuldenbahn i Leogang

Det er ikke kun Saalbach, som opdrageres denne sæson. Endnu en investering i Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn er at finde i Leogang, hvor man i maj 2018 påbegyndte byggeriet af en ny Asitzmuldenbahn. 

Den allerede eksisterende Asitzmuldenbahn i Leogang har indtil nu fungeret som en 6’er stollift, men får nu en overhaling og kan fra sæsonstart 2018/19 opleves som en ny 8’er stollift. 

Illustration af den nye Asitzmuldenbahn, som til vinter erstatter den tidligere lift af samme navn

Asitzmuldenbahn går i 2018 fra at være en 6er til en 8er stol på blot 7 måneder

Området har investeret 7,5 millioner kroner i forbedringer af Asitzmuldenbahn. Udover en opgradering i kapacitet, så den nu kan transportere mere end 3500 mennesker i timen, så får liften også en boble/snebeskytter mod vind og vejr, samt elektronisk sikkerhedssystem, som åbner og lukker ved på- og afstigning af liften. 

Fun facts om Asitzmuldenbahn:
- Længde: 573 meter
- Hastighed: 6 meter i sekundet
- Stigning: 199 meter
- Længde på tur: ca. 1 minut og 50 sekunder

Asitzmuldenbahns nye bjergstation, som står færdig til sæsonstart i november 2018

Den nye Asitzmuldenbahn markeret på pistekortet her

Et område der ikke skuffer

Vi har selv været i Saalbach området flere gange, som er fantastisk for både begyndere, folk der vil give den gas og dem som vil ud i offpiste. Vil du have du bedste insider tips, så læs en guide her:

Derfor skal du på ferie i Saalbach - De bedste insider tips

Skiferie forslag i Saalbach

Berger's Sporthotel Berger's Sporthotel Bil fra 5.577,-/pers.
Gästehaus Wechselberg... Gästehaus Wechselberg... Bus fra 4.848,-/pers.
Hotel Austria Hotel Austria Fly fra 9.362,-/pers.
Hotel Austria Hotel Austria Bil fra 5.194,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning