Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau – nu endnu bedre

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau – nu endnu bedre

Blandt østrigerne selv går Ski Juwel Alpbachtal Wildshönau for at være et af landets bedste skisportsområder. Til denne vinter bliver området endnu bedre…

Dalen Wildschönau er en lille tidslomme, hvor tradition, atmosfære og det gode værtskab er i fokus. I dalen er der tre skisportsbyer; Niederau, Oberau og længst inde Auffach, der alle er en del af Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. – lige så ukendt, som området måske er for de fleste danskere, lige så populært er det blandt østrigere og tyskere.

At Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau er populært understreges af, at området i de seneste tre år har vundet talrige priser for fx familievenlighed, piste-vedligehold, liftstandard, hyggelige restauranter og ”value for money”.

Top 10 i Tyrol

Skiområdet byder på skiløb i 825-2.125 meters højde og i alt 109 kilometer pister (hvoraf 80 % kan dækkes med kunstsne), fordelt på 26 kilometer blå, 54 kilometer røde og 29 kilometer sorte. Pisterne er generelt brede, og så er der mulighed for at stifte bekendtskab med en lettilgængelig off-piste i de mange åbne områder mellem pisterne, der endda er lavinesikret.

Til at bringe én mod toppen har området 47 lifte, hvoraf de 9 hovedlifte er gondollifte med en kapacitet, der sikrer, at der sjældent er kø for at komme op i terrænet. Men fra december bliver det endnu bedre.

Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau


Ski Juwel byder på 109 kilometer pister og skiløb i op til 2.125 meters højde. 

Hurtigere til tops

Til denne vinter står de i Ski Juwel nemlig klar med en ny 8-personers gondollift fra Auffach i 875 meters højde og op mod toppen af Schatzberg i knap 1.900 meters højde. Den godt 4 kilometer lange nye lift, der øger liftkapaciteten fra 1.600 til 2.650 skiløbere i timen, er en investering på ikke mindre end 18 millioner euro. Udover de top-moderne Doppelmayr-gondoler er der i bunden et stort indendørs område med blandt andet billetkontor og sportsbutik.

Ny rutschebane

Ja, du læste rigtigt. For området byder fra denne vinter på en anden spændende nyhed. I byen Alpbach har de nemlig bygget en 1,5 kilometer lang rutschebane, der med op mod 40 kilometer i timen kører ned at bjerget. Undervejs sikrer blandt andet to hop og to 360-graders proptrækker-sving – op til 18 meter over jorden – rigeligt med sug i maven. Og når det hele er slut, så bliver man trukket hele vejen retur til udgangspunktet. Bestemt noget vi glæder os til at prøve!

Foto: © Gabriele Grießenböck


40 kilometer i timen og op til 18 meter over jorden - vil du med?
Læs mere om skiferie i Wildschönau her

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Wildschönau
Fakta om Wildschönau
Skiområdet: 650-2025 m.o.h.
Byen: 826 m.o.h.

109 pister i alt
26 km blå
54 km rød
29 km sort

Lifter: 47 stk.

Slæbelifter: 31
Stolelifter: 7
Kabinelifter: 8

Mere om skiferie i Wildschönau

Find tilbud på skirejser