Sæsonen bliver lang i Ischgl

Sæsonen bliver lang i Ischgl

Sneen har væltet ned i Ischgl, der går for at være et af verdens bedste skiområder. De klar til en lang sæson med flere nyheder og spændende koncerter…

I Ischgl har de et af verdens bedste skiområder, men de læner sig ikke tilbage og nyder succesen. For vil man fortsat være blandt de bedste, må man også forstå at forny sig, så gæsterne vender tilbage og nye kommer til. Det er de godt klar over i Ischgl, så til denne vinter har de investeret hele 25 millioner euro – eller mere end 185 millioner kroner – i området!

Hør hvorfor du bare SKAL besøge Ischgl

Video er fra april 2018


Verdensrekord

En af de største og mest spændende nyheder er opførelsen af den nye 6-personers lift Gampen E4, som erstatning for den tidligere 4-personers Gampen-lift. Da Gampen blev opført tilbage i 1988 var den faktisk Østrigs længste lift, men efter 30 vintre og millioner af ture op og ned, var det på tide med en opgradering. Men erstatningen skuffer ikke! Højdeforskellen på hele 924 meter er der ingen andre 6-personers lifte i verden, der kan hamle op med. Dermed kan de bryste sig af intet mindre end en verdensrekord i Ischgl. Designet og komforten er naturligvis i top og med en kapacitet på 2,800 skiløbere i timen, burde risikoen for liftkø være begrænset. Turen op tager knap 8 minutter, men selv når det er koldt, er turen op en nydelse, for sæderne er naturligvis opvarmede. 

Foto: Ischgl.com

En stor opgradering af Gampen. Som i 1988, da den blev bygget, var den længste lift i Østrig


Se den nye lift i Ischgl her


Er du sulten?

Melder sulten sig, har de ved siden af den nye Gampen E4 bygget en ny self-service restaurant. Ideen bag designet er, at smelte skiløb og restaurant sammen – så prøv fx at sidde og spise i en stol fra en stolelift eller sid sammen med vennerne i en gondol!

Foto. Ischgl.com

Du bestiller direkte fra 2 gondoler, hvor der er tænkt på enhver innovativ detalje

Ny pist i Ischgl

Hører du til en af dem, der kender hvert et sving i Ischgl, er der også godt nyt til denne vinter: En helt ny piste med en længde på cirka 1 kilometer og en højdeforskel på 250 meter. Langs pisten er der selvfølgelig opsat snekanoner, så man kan hjælpe naturen lidt på vej, hvis det hvide guld skulle udeblive eller mangle sidst på sæsonen. 


Fra Mullerbahn M2 til Alp Trida finder du den nye 68 b piste

Top of the Mountain

Med al den sne der er kommet i alperne indtil nu, er der store forventninger til resten af vinteren. Og det er ikke utænkeligt, at der langt ind i april ligger sne. Så hvorfor ikke slutte en formidabel vinter af med et brag af en fest i Ischgl? For traditionen tro lukker de sæsonen af med en koncert midt på bjerget. I år er det med ingen ringere end Lenny Kravitz, der den 30. april lukker og slukker. Men skynd dig – der er rift om billetterne!

Foto: TVB Paznaun - Ischgl

Der er smæk på når Ischgl holder "Top of the Mountains"

Læs mere om skiferie i Ischgl her

Læs mere om vores sidste besøg i Ischgl her

Udgivet af: Jesper Varming

Fakta om Ischgl
Skiområdet: 1400-2872 m.o.h.
Byen: 1400 m.o.h.

66 pister i alt
14 stk.
40 stk.
12 stk.

Lifter: 44 stk. / 88.900 pers/time

Slæbelifter: 13
Stolelifter: 25
Kabinelifter: 5

Mere om skiferie i Ischgl

Find tilbud på skirejser