Nyheder fra Morzine-Avoriaz 2023/2024

Nyheder fra Morzine-Avoriaz 2023/2024

Her har vi fokus på to områder, som vi har besøgt tidligere, og som åbner den nye skisæson med flere nyheder, der gør områderne endnu bedre.

Morzine og Avoriaz åbner for skiløb henholdsvis den 15. og 16. december 2023 og byder på en lang sæson, der varer helt frem til midten af april. 

Nyheder på pisterne 

Fra Morzine er der kort afstand til Avoriaz, hvor du bl.a. finder avo kart bane og den nye stolelift.

Til dem der overvejer en tur til det franske, er Morzine en livlig landsby i hjertet af Portes du Soleil, hvor du får adgang til alle 600 km pister. Her er der noget for enhver smag. Blide begynder pister, lange snoede røde pister, snowparks, træ skiløb og udfordrende sorte... Med to centrale lifte, der forbinder forskellige sider af Portes du Soleil-området – tilbyder Morzine direkte adgang til Avoriaz, der er beliggende i 1.800 m.o.h. på klipperne ovenfor. Samt adgang til Schweiz via Morzine - Les Gets.

Her ses pistekortet fra Morzine:


Avo Kart

Hvis du vil prøve en ny og spændende transport på sneen, så kan Avo Kart give en unik oplevelse. Her kører du på et trehjulet køretøj med hydrauliske bremser. Du kan prøve Avo Kart på en 3,2 kilometer lang bane, der falder med 600 meter. 

Ny stolelift

Denne vinter kan gæsterne gøre brug af en ny seks-personers stolelift i Avoriaz. Den nye stolelift vil kunne transportere 3.000 personer i timen (600 flere personer i timen end tidligere).

Den nye lift, Lac Intrets, transporterer dig fra dalstationen i 1.737 meters højde til topstationen i 2.232 meters højde på blot 5 minutter og 40 sekunder. 

Her er den nye lift markeret med en gul cirkel, 

- Se alle rejser til Morzine

Ny rød piste

Skiløbere kan prøve kræfter med en ny rød pist, Le Creux de la Neige, i Arare-delen af Avoriaz. Den nye piste udnytter områdets naturlige fald, og derfor var der ikke brug for ydeligere udvikling.

Pisten har en længde på 1,5 km og falder 300 meter. Arare nyder godt af et naturligt snedække, og den nye piste vil blive præpareret hele vinteren.

Bedre muligheder for nybegyndere

Nye skiløbere kan gøre brug af det splinternye rullebånd, der bliver installeret på toppen af Pleney-liften. Det 147 meter lange rullebånd gør det nemt at skifte til det andet rullebånd i området og få adgang til begynderområdet.

Se Anmeldelse fra vores besøg i Morzine Frankrig:


Bæredygtighed og miljø

Morzine og Avoriaz er engageret i bæredygtighed og er en del af en UNESCO Global Geopark. De er også værter for flere lokale virksomheder, der er blevet tildelt for deres bæredygtighedsindsats. Morzine skiområde har desuden indgået et samarbejde med Les Aigles du Leman for at lære besøgende om truede rovfugle i bjergene, og hvordan man beskytter dem.

- Læs mere om Morzine

Udgivet af: Frederik Mikkelsen

Rejsebureauer til Morzine
Fakta om Morzine
Skiområdet: 1000-2466 m.o.h.
Byen: 1000 m.o.h.

650 pister i alt
170 km blå
380 km rød
100 km sort

Lifter: 223 stk. / 225.000 pers/time

Slæbelifter: 126
Stolelifter: 79
Kabinelifter: 14

Mere om skiferie i Morzine

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen