« Til oversigten

Ny superlift i Ischgl erstatter flaskehals

I Ischgl er byggeriet af den nye "3-S Pardatschgrat" lift i fuld gang, den erstatter den gamle lift fra 1990. Læs hvad liften kommer til at betyde for området.

Ischgl har et særdeles veludbygget liftsystem, og området har altid været med på helt fremme på den teknologiske og nytænkende front, når det handler om udbygning med nye lifte og udskiftning af gamle lifte.

En tiltrængt udskiftning er i gang, Pardatschgrat-liften som er bygget i 1990, har ikke længere kapacitet nok, og derfor er det med stor tilfredshed at Ischgl i juni måned har fået såvel miljø og teknikmyndighedernes tilladelse til at udskifte liften. Liften erstattes med den nye 3-S Pardatschgrat A2, som bliver en direkte lift uden mellemstation, højde forskellen på 1.251 meter er ny verdensrekord for en 3-S lift.

Åbner op for gode pister der før ikke blev benyttet


Den tidligere lift tages ned på den nederste del af strækningen, men stykket fra mellemstationen til toppen beholdes. Det betyder, at de pister der går fra toppen mod mellemstationen nu igen bliver attraktive at benytte. De seneste år, har det været ensbetydende med lang ventetid hvis man fik sig forvildet ned ad de to pister en formiddag, det var grundet trængsel i lifterne simpelthen umuligt at komme på liften ved mellemstationen. Det rådes der nu bod på, og pisterne med nummer 4 og 5, er nu ikke den direkte vej til en lang ventetid.

Vi har spurgt Nortlander Skitours, som er en af eksperterne i Ischgl om forbedringen, Kim Andersen, produkt ansvarlig for Østrig udtaler: ”Liften er jo egentlig ret symptomatisk for området. I Ischgl ligger de ikke på den lade side - uanset om det er koncerter, events eller gæsternes oplevelse i liften, så skal det bare være bedre, hurtigere og flottere end i de andre skiområder."
Kim fortsætter videre: "Helt konkret betyder den ny Pardatschgrat-lift, at gæsterne i området får mindre kø-tid om morgenen og en mere behagelig opfart – så det er et kæmpe win for alle, som skal til Ischgl i Vinter.
Jeg glæder mig personligt ret meget til at komme ned og prøve den sammen med vores gæster og se, hvad de siger til den.”

Driftssikker også ved dårligt vejr


Liften er en såkaldt 3-S lift, 3-S står for "Dreiseilumlaufbahn", det er en lift der i modsætning til de fleste lifter har tre wire. 2 wire er faste wire som gondolerne trækkes på, den 3 wire er trækwiren. Det giver en lift der ved blæst er mere stabil og kan kører under vanskeligere vindforhold end en traditionel lift.

Udbygningen med denne lift, og at man fastholder den gamle lifts øverste del gør det til en stor forbedring af liftsystemet i Ischgl som er klar til vintersæsonen 2014/15.


Læs mere om Ischgl her

Skiferie forslag i Ischgl

Hotel Garni Alpenhof Hotel Garni Alpenhof Bil fra 2.670,-/pers.
Hotel Persura Hotel Persura Bus fra 8.184,-/pers.
Hotel Persura Hotel Persura Fly fra 9.184,-/pers.
Hotel Mirabell Hotel Mirabell Bil fra 3.947,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder