Ny 8-personers stolelift i Zillertal er klar til brug

Ny 8-personers stolelift i Zillertal er klar til brug

Fra vintersæsonen 2022/23 vil den nye 8-personers stolelift, Kapaunbahn, transportere skiløbere direkte mellem Zell og Gerlos i Zillertal.

Den første byggefase af den nydesignede forbindelse mellem Zell og Gerlos i Zillertal Arena er afsluttet. I den nye stolelift bliver skiløbere transporteret hurtigt og lunt - takket være kalechen og sædevarmen. Endnu en vigtig detalje er, at rutens længde er næsten fordoblet.

Den samlede investering beløber sig til €14,5 mio. Med den nye 8-personers lift må den gamle 2-personers stolelift fra 1993, "Sportbahn Kapauns", lade sig pensionere.

”Med den nye stolelift erstatter vi ikke bare et gammelt system med et nyt. Vi omorganiserer således forbindelsen mellem Zell og Gerlos og er med til at sikre, at vores gæster bliver transporteret hurtigere og mere komfortabelt mellem skiområderne" fortæller administrerende direktør for Zeller Bergbahnen, DI Franz Kranebitter.

De tilhørende pister er næsten blevet dobbelt så lange og strækker sig nu over 2,5 km takket være den nye rute. 

© Zillertal Arena

Her ses bundstationen i 1905 meters højde

Energibesparende drev & internationalt design

Projektet er baseret på de nye lifte-teknologier fra LEITNER - og udgør også et arkitektonisk statement, som er skabt i samarbejde med de internationalt anerkendte arkitekter Snøhetta.

De nye stationer imponerer med deres både enkle og spektakulære design. Med LEITNER DIRECTDRIVE har den nye lift et driftsystem uden gear, som arbejder næsten lydløst. Det nye system opnå en energibesparelse på 80% i forhold til driftsystemer med gear. 

© Zillertal Arena

Her ses topstationen

Prøvet, testet, godkendt

Efter vellykkede et hav af tests, øvelser og tilladelser er den nye lift endelig klar til offentlig opstart. Og øvelserne har ikke gået stille for sig - under bjergøvelsen rappellede 30 personer sammen med bjergredningstjenesten, brandvæsnet, Røde Kors og alpepolitiet ned og simulerede en brand i dalstationen.

Her ses den nye lift markeret på pistekortet 

Fakta om den nye 8stolelift

  • 8-personers stolelift 
  • Kaleche og sædevarme skaber høj komfort
  • Kapacitet: 2.940 personer/time (72 stole)
  • Højde i dalstation: 1.904 m,
  • Højde i bjergstation: 2.502 m

Læs mere om skiferie i Zillertal her

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Zillertal
Fakta om Zillertal
Skiområdet: 630-3250 m.o.h.
Byen: 600 m.o.h.

469 pister i alt
167 km blå
263 km rød
39 km sort

Lifter: 179 stk. / 306.850 pers/time

Slæbelifter: 77
Stolelifter: 62
Kabinelifter: 40

Mere om skiferie i Zillertal

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen