« Til oversigten

Flying Mozart i Flachau/Wagrain erstattes

Skigæster i Wagrain og Flachau kan se frem til, at den populære Flying Mozart kabinelift får en ordentlig overhaling frem imod skisæsonen 2021/22.

Find skiferien til Flachau her: FJÄLLFERIE | OnlineSki.dk | SnowTrex.dk | Sunweb

Har man været på ski til Wagrain eller Flachau, så har man med garanti taget turen op til toppen med Flying Mozart 1 og 2. Den todelte lift, som blev opført i henholdsvis 1988 og 1993, har siden ført skiturister fra dalen i 917 meters højde helt op i 1814 meters højde. Hele 1.3 millioner skiturister tager turen hver vinter. Men den kommende skisæson bliver den sidste for de to kabinelifter, hvor besøgende i Wagrain og Flachau må sige farvel til de ikoniske farverige kabiner. 

Åbner: December 2021


De ikoniske Flying Mozart gondoler bliver udskiftet med nye moderne 10-personers gondoler


Mindre kø ved Flying Mozart

De gamle kabiner og stationer er fjernet, hvorefter der er opført nye dal-, mellem- og topstationer på samme rute som de gamle. Den nye lift bliver ligesom den gamle en kabinelift med plads til 10 personer i hver, men man skal ikke lade sig snyde, for kapaciteten fordobles næsten, da de nye Flying Mozart 1 og 2 kommer til at transportere hele 4.000 mennesker i timen op imod de tidligere 2.400 på samme strækning.

Kapaciteten på 4.000 mennesker i timen er ikke bare yderst effektivt for de besøgende skiturister, det er enestående og findes kun ganske få steder på verdensplan. Kø og ventetid for at komme op fra dal- og mellemstation skal nu være fortid. 
Ny underjordisk mellemstation

Da Flying Mozart i dag er en populær og vigtig lift, så placeres den nye lift på samme strækning. Kernen i den nye Flying Mozart bliver mellemstationen, som underjordisk skal skabe direkte forbindelse til til G-Link kabineliften. G-Link kom til området i sæsonen 2013/14 og forbandt de to skiområder på bjergene Grießenkareck i nordøst og Grafenberg i sydvest, så skiløbere undgik en gåtur gennem Wagrain for at komme på tværs af bjergene. Dermed forbedres sammenhængen og effektiviteten mellem områderne yderligere med opgraderingen af Flying Mozart.


Den nye Flying Mozart topstation

Selvom den nye lift blot erstatter den gamle på samme strækning, så rykkes bjergstationen en anelse op, så den kommer i højde med "Starjet 3" stoleliften, som kommer op fra Flachau siden af Grießenkareck. Dermed bliver der flere muligheder for nedfart på begge sider af bjerget. Endnu en plus ved den nye lift, da det gør området mere overskueligt og tilgængeligt.

Udover at være effektiv, så øges komforten markant i de nye kabiner, som ligeledes bliver helt transparente bortset fra gulvet, og skigæsterne får dermed unikt udsyn på hele turen op. Der kommer dertil også gratis WiFi i alle kabinerne.


Nu er det slut med, kun at sidde på den ene balle i Flying Mozart gondolerne


De kolde facts:

Dalstation917 meter
Mellemstation1251 meter
Bjergstation1877 meter
Længde fra dal til mellem1053 meter
Længde fra mellem til top2049 meter
Højdemeter960 meter
Fart6 meter / sekundet
Kapacitet4000 mennesker / timen
TransporttidCa. 10 minutter


- Læs mere om skiferie i Flachau her

- Læs mere om skiferie i Wagrain her


Find din skirejse til Flachau her


Skiferie forslag i Flachau

Lejlighed Wieslbauer Lejlighed Wieslbauer Bil fra 1.943,-/pers.
Hotel Garni Ennshof Hotel Garni Ennshof Bus fra 7.200,-/pers.
Ferienanlage Central Ferienanlage Central Fly fra 8.868,-/pers.
Appartements Alpin Apa... Appartements Alpin Apa... Bil fra 2.134,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder