« Til oversigten

Populært børnevenligt skiområde bliver endnu bedre

Maria Alm forbedrer endnu engang deres skisystem og opgradere en 2-personers stolelift til en 10 personers gondollift. Det er det sidste af det gamle skiliftsystem som nu bliver opgraderet.

Gabühelbahn har liften fået af navn og vil kører fra sæsonen 2019-20. Datoen er endnu ikke fastlagt for åbning, men forventes at starte i start december. Liften kommer til at gøre livet meget nemmere og meget nemmere at have børn med, da de ikke skal deles op i en 2 personers lift og de kan sidde varmt og dejligt, måske få en lille bid mad og lidt vand, uden af at skulle være opmærksom på handsker der flyver væk eller andet der bliver tabt. 


De er klar til at smide kabinerne op på kablet


Kun en tredjedel af den oprindelige tid

Med den nye lift bliver det muligt at kunne klare turen på bare sølle 4.40 min., hvilket er næsten en tredjedel af tiden, som den gamle 2 personers lift tog. Derudover bliver kapaciteten fordoblet og vil derfor gøre området mere åbent og minimal tid af sneen og mere tid på sneen.

Gabühelbahn sender jeg desuden afsted med 6 m/s., som ligeledes er en tredobling af hastigheden fra den gamle 2 personerslift. Maria Alm gør virkelig hvad de kan, for at reducerer tiden af sneen og melde sig ind i kampen, som et af de bedre østrigske steder med et moderne liftsystem. De har nemlig opgraderet mange af deres lifte de sidste par år og er nu endelig ved at være i mål.

Gabühelbahn ligger hvor den gamle lift lå og vil ikke blive rykket meget, men dog vil topstationen ændrer lokalitet.


Königstour - Legenden og myten

Forestil dig en tur designet til at få dine lår til at syre, samtidig med en helt fantastisk udsigt og dag. Du begiver dig ud på den legendariske Königstour (Kongeturen Red.), som består af 35 km. skiiøb. Turen går fra Maria Alm til Mühlback og vil trække dig igennem noget fantastisk natur, skønne pister og en fadøl/sodavand, som smager helt fantastisk til slut.

Hvis du vil være en af de legendariske “konger”, som klarer turen, skal du sætte tidligt ud, da turen tager sørger for 7500 højdemeter, på de blot 35 km. Med den nye Gabühelbahn bliver turen endda også nemmere og hurtigere, da du ikke skal vente så lang tid. Nedenfor kan du se en video, hvor hele ruten er vist på en 3D model, så det burde være nemt at have med. Ellers så er ruten indtegnet på de fleste pistekort du finder online. 


De rå fakta:

Bundstation:1060m
Topstation: 1620m
Højdemeter:560m
Hastighed: 6 m/s
Tid i gondol:4.40 min.
Kapacitet:3000 personer i timen.


Hvis du gerne vil høre mere om de andre lifter i området, kan du læse mere her.

Læs mere om skiferie i Maria Alm her.

Skiferie forslag i Maria Alm

Hotel Salzburger Hof Hotel Salzburger Hof Bil fra 1.981,-/pers.
App. Unterberg App. Unterberg Bus fra 7.765,-/pers.
Hotel Alpenpark Resort Hotel Alpenpark Resort Fly fra 8.302,-/pers.
Hotel Alpina Marco Pol... Hotel Alpina Marco Pol... Bil fra 3.267,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder