Hvornår kan børn starte med at stå på ski?

Hvornår kan børn starte med at stå på ski?

Når de er gamle nok til at gå, er de gamle nok til at stå på ski. Sådan siger et gammelt ordsprog – der desværre ikke er helt rigtigt. Der er mange ting, du skal tage højde for, når du skal beslutte, hvornår dit barn skal lære at stå på ski.

Det er svært at give et endegyldigt svar på, hvornår dit barn er klar til at stå på ski – det er nemlig meget afhængigt af barnet. Men det er vigtigt, du kigger på en række faktorer, inden du kaster dit barn på et par ski, mener Danski. Det afhænger nemlig også af barnets fysiske modenhed og mentale udvikling. Med andre ord: Der er ingen gylden regel for, hvornår de er klar til at starte på ski. Dog er der nogle gode råd, du kan følge.

DANSK SKISKOLE
En god regel for, hvornår dit barn skal lære at stå på ski, er når det er gammelt nok til at komme i skiskole. I Wagrain og Alpendorf er det muligt for børn helt ned til 3-års alderen at komme i skiskole, hvor børn i Frankrig skal være 5 år. Så inden du booker skiferien, så undersøg mulighederne for børneskiskole - og gerne dansk. Det gør børnene mere trygge, når instruktør og de andre børn er danske.

DET SKAL VÆRE SJOVT
Når dit barn skal lære at stå på ski, er der nogle ting som er ret essentielle for, at det bliver en god oplevelse – uanset alder. Dit barn skal have det sjovt! Det er ligesom med alt andet, hvis dit barn synes, det er sjovt, vil de også få mere lyst til at lære at stå på ski.

Få flere gode råd til, hvornår dit barn er klar til at stå på ski fra Danski her.

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen